Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürt Demokratik Konseyi Sözcüsü Agit Polat: Fransız yetkililer bizi bir kez daha koruyamadı

Kürt Demokratik Konseyi Sözcüsü Agit Polat: Fransız yetkililer bizi bir kez daha koruyamadı


Fransa’nın başkenti Paris’te, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Strasbourg Saint Denis bölgesinde Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi, bir kuaför ve bir restoranı hedef alan saldırının ardından Fransa’daki Kürt Demokratik Konseyi’nin Sözcüsü Agit Polat’tan tepki geldi. Polat, Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in 2013’te Paris’te öldürüldüğü saldırıyı hatırlatarak “Fransız yetkililer bizi bir kez daha koruyamadı” dedi.

Le Monde gazetesine konuşan Polat, “İç Güvenlik Genel Müdürlüğü bir kez daha, güvenliğimizi sağlamak yerine bizi izliyor. Bizim için bu terörist bir saldırıdır. Türkiye’nin gerilimi kasıtlı olarak sürdürdüğü bir iklimde gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

Fransız basını, Paris’te bugün üç kişinin ölümüne yol açan 69 yaşındaki saldırganın, geçmişe iki defa yabancıları hedef alan saldırılar nedeniyle mahkemeye çıktığını yazmıştı. Saldırganın en son, geçen sene Paris’teki bir göçmen saldırma suçlamasıyla yargılandığı, 11 gün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Başsavcı Laure Beccuau da saldırganın daha önceden Fransız polisinin radarına girdiği iddiasını doğrulamıştı. Beccuau, saldırının ırkçı saiklerle düzenlenmiş olabileceği ihtimalinin inceleneceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version