Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis: CHP yönetimi, ‘Adayımızı Akşener belirlemeyecek’ dedi

Kulis: CHP yönetimi,  ‘Adayımızı Akşener belirlemeyecek’ dedi


Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis ve onaylanması durumunda siyasi yasak kararı verildiği gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ön planda olmasından dolayı CHP yönetimin rahatsız olduğunu öne sürdü.

Saymaz, kararın ardından İmamoğlu’nun Saraçhane’de toplanma çağrısı yaptığı ve Akşener, derhal Ankara’dan İstanbul’a geçtiğini belirterek İBB’ye desteğe gittiğini yazdı.

Saymaz Saraçhane’de otobüsten halka seslenen İmamoğlu’nun konuşmasını Cumhurbaşkanı aday adaylığının ilanı olarak yorumladı.

Saraçhane’de ikinci gün toplanan halka seslenen Altı liderden Akşener’in konuşması boyunca elinden tuttuğu İmamoğlu’na “16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye’nin de senin yanında olduğunu Saraçhane’de görüyoruz” dediğini hatırlatan Saymaz, “CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ceza çıkmayacağını düşünerek ve büyük bir öngörüsüzlükle duruşmanın görüldüğü gün Berlin’de olması, Akşener’e inisiyatif alanı açtı. Siyaset boşluk kaldırmaz. Akşener, işte bu boşluğu doldurdu” dedi.

Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını belli eden Akşener, gönlünden geçen ismin İmamoğlu olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Saymaz, iki gün üst üste yapılan Saraçhane mitingleri CHP yönetimini rahatsız ettiğini iddia ederek CHP’li üst düzey bir yetkilinin Akşener’i eleştirdiğini söylerek, “Meral hanımın masaya aday getirme hakkı var ama aday belirleme hakkı yok” dediğini aktardı.

Saymaz’ın köşesinde kaleme aldığı yazının ilgili kısmı şöyle:

CHP’li üst düzey bir yetkili, Akşener’i şu şekilde eleştiriyor:

“Biz iki şey gördük. Bir: Meral hanımın partimizin içine dönük atağını ve bu ataktan bir şey çıkmayacağını gördük. Cumhurbaşkanı adayımızı Meral hanım belirlemeyecek. Meral hanımın masaya aday getirme hakkı var ama aday belirleme hakkı yok. Saraçhane’de İmamoğlu belediye başkanı olarak yerinde kaldı ve ‘Sen belediye başkanı olarak değerlisin’ dediler. Ekrem, bizim Ekremimiz. Ekrem’i niye harcayalım? Ekrem’e ihtiyacımız var. Ekrem’i seviyoruz. Ama CHP’nin adayını belirleme yetkisi kimin elinde? CHP’lilerin. Parti Meclisi ile milletvekili grubu adayı belirleyecek.

İki: Parti içine yapılan şeyin çok hoş karşılanmadığını gördük. Meral hanım CHP’lilerden övgü almadı. Biz İyi Parti içine karışırsak hangi tepkiyi alacaksak, o da böyle girdi, ne olduğunu gördük.”

‘GÜNDEMİMİZİ DURUŞMAYA GÖRE BELİRLEMEYİZ’

CHP’li yetkiliye, İmamoğlu’nun duruşmasının görüldüğü gün Kılıçdaroğlu’nun neden Almanya’ya gittiğini sordum.

Şöyle dedi:

“Gündemimizi duruşmaya göre belirlemeyiz. Çünkü duruşma öncesinde Jeremy Rifkin’le tarih belirlendi, Almanlarla konuşuldu, yerler saptandı. Üniversiteler gündemini belirliyor Noel öncesi. Basite alınacak şey değil. Uluslararası gezi yapıyoruz.”

‘SARI ÖKÜZÜ VERDİRMEMEK…’

CHP’de rahatsızlığa yol açan fotoğrafı İyi Partili yetkililere de sordum. İyi Partili yetkili Akşener’in İmamoğlu davasını yakından izlediğini ifade ederek, şu bilgileri veriyor:

“Duruşmada ara verildiğinde genel başkanımıza olumsuz karar çıkacağı izleniminin olduğu bilgisi geldi. Genel başkanımızın kafasında şu vardı: Bu cüreti gösterdiklerine göre bunların karşısında beton gibi durmazsak herkese aynı hukuksuzlukla yürüyecekler. Sarı öküzü verdirmemek derler ya…”

İyi Partili yetkiliye Akşener’in İmamoğlu’nu aday olarak işaret ettiği yönünde CHP’lilerde izlenim oluştuğunu söyledim.

“Bence yanlış okuyorlar” dedi.” (Kaynak)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version