Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kop’ta kayyım protestosu: Belediye borç bataklığına dönüştürüldü


MÛŞ- Kop belediyesine kayyım atanmasının yıldönümünde yapılan açıklamada, kayyım zihniyetinin belediyeyi borç batakları ve yolsuzluk yuvaları haline getirildiği belirtildi. 

 

Mûş’un Kop (Bulanık) Belediyesi’ne kayyım atanmasının yıldönümü nedeniyle belediye binası önünde açıklama yapıldı. Eyleme Belediye eşbaşkanları Eylem Saruca, Adnan Topçu, belediye meclis üyeleri ve HDP’liler katıldı. 

HDP Yöneticisi Sadrettin Erkol, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kop’ta yüzde 55 oy oranı ile belediyeyi aldıklarını hatırlatarak, kayyım darbesi ile belediyenin kendilerinden alındığını söyledi. 

 

‘KAYNAKLAR YANDAŞLARA AKIYOR’

 

AKP-MHP iktidarının halkın iradesini yok saydığını belirten Erkol, “Kayyım atanmasıyla birlikte belediye meclisi işlevsiz hale getirilerek, halkın seçtiği değil, kayyımın istediği memurlardan bir meclis oluşturuldu. Belediye kaynakları, halkın hizmeti için değil; kendileri ve yandaşları için seferber edildi. Bunu talan sadece Kop Belediyesi’nde değil son 3 yılda kayyım atanan 48 belediyemizde yaşandı, yaşanıyor. Bugün bu belediyelerimiz, kayyım zihniyeti tarafından borç batakları ve yolsuzluk yuvaları haline getirilmiştir” dedi. 

 

 ‘HALKIMIZ GEREKEN CEVABI VERECEK’

 

Kadınların ve halkın iradesini yok sayanlara halkın tekrar gereken cevabı vereceğini söyleyen Erkol, “Bu gaspçı ve talancı zihniyete daha önce olduğu gibi halkımız gereken cevabı ilk seçimde verecektir. Belediyelerimizi, yine halkımızla birlikte yöneteceğiz. Halkımızla birlikte yürüttüğümüz; demokrasi, barış ve adalet mücadelemiz devam ediyor, devam edecektir” ifadesinde bulundu.  

 

Eylem ardından kitle HDP il binasına kadar sloganlarla yürüdü. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version