Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan ‘İmamoğlu kararı’ yorumu: Milli iradeye darbe

Kılıçdaroğlu’ndan ‘İmamoğlu kararı’ yorumu: Milli iradeye darbe


Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyasi yasak getirilmesiyle ilgili çok ser ifadeler kullandı. Kararı “milli iradeye darbe” olarak yorumlayan CHP lideri “geri adım atmayacakları” mesajını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davada siyasi yasak yolunu açan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almasının ardından, gittiği Almanya’daki programını iptal ederek İstanbul’a dönen CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin sorulara canlı yayında yanıt verdi.

‘İSTANBUL’U KAYBETMEK YARA OLDU, ŞİMDİ TÜRKİYE’Yİ KAYBEDİYOR’ 

“Zalimin erken gitmesi için zulmün aksın derler” diyen Kılıçdaroğlu, “Saray’ın yaptığı açıkça bu. İstediği yere istediği hakimi atayabiliyor, istediği kararı çıkartabiliyor. İstanbul’un rantlarını bir şekilde devşirmek istiyor. İstanbul’u kaybetmek onun için bir yara oldu. Şimdi Türkiye’yi de kaybediyor” dedi.

‘BİR MİLİM GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’ 

Karar için “milli iradeye darbe” diyen Kılıçdaroğlu, “Olması gereken yargının bağımsız olmasıdır ama yargı hukukun üstünlüğüne göre karar vermiyor. Bu milli iradeye darbedir. Bir yargıç aldığı talimatla siyasi getirme cürreti gösterebiliyor. Asla ve asla zalimin karşısında bir milim bile geri adım atmayacağız. Aksine mücadele edeceğiz, kimse karamsarlığa kapılmasın” şeklinde konuştu.

‘ADALETİN ZERRESİ VARSA İSTİNAF’TAN DÖNMESİ LAZIM’ 

Kılıçdaroğlu, davanın İstinaf Mahkemesi’nden dönüp dönmeyeceği şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

Şimdi siz CHP’nin elini kolunu bağlıyorsunuz. Onlar hukuk dışı yola saparak ve yargıçların güçlerini arkalarına alarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Biz halkın gücünü almak istiyoruz. Halkın iradesine darbe yapan bir anlayış demokrasilerde yoktur.

Eleştirilerime rağmen şunu söylemek isterim, hala bu ülkede hakkın hukukun ne olduğunu bilen namuslu ve yürekli yargıçlarımız var. Biz o yargıçlara, hakimlere güveniyoruz. Onlar da bu gidişten rahatsız. Efendim neden İstinaf’tan dönmesin. Adaletin zerresi kaldıysa dönmesi lazım.”

‘DEMOKRASİNİN NASIL OLDUĞUNU HERKES GÖRECEK’ 

“Bu bir siyasi mücadeledir aynı zamanda” diyen CHP lideri, “Hapishanelerede hak arayan insanlar var, tutsak şekilde tutuluyorlar. Osman Kavala neden içeride? Selahattin Demirtaş neden içeride? Askeri öğrenciler tutuklu. Askeri öğrenci darbe mi yapar yahu? Türkiye’de bir değişim yapılıyor, demokrasinin nasıl olduğunu herkes görecek. Göstereceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘DAVANIN BU ŞEKİLDE SONUÇLANACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM’ 

“Kararın onanacağı düşüncesine sahip değilim. Bu ülkenin namuslu hakimleri, yargıçları var. Adaletsizliğe dur diyeceklerdir. Bir parça erdem, adalet duygusu kalmışsa bunu reddetmeleri gerekiyor.

Bir hakim veya bir savcı seçime girmek isteyebilir. Seçimi kazanırsa milletvekili oluyor, kazanamazsa geri dönemiyor. Bu maddeye rağmen bir grup hakim ve savcı aldılar, getirdiler hakim koltuğuna oturttular. Hakimler ve Savcılar Kurumu’nun da bağımsızlığı yok. Bugün Erdoğan ne dese koşulsuz altına imza atarlar. Ama onların altında erdem sahibi bir adalet ordusu da var. Bu davanın bu şekilde sonuçlanacağını tahmin etmiyordum. Hakimin bir ifadesi var, Soylu’ya söylenmiştir diye. Bu ifade üzerine beraat beklersiniz. Geçen duruşmaya katılan arkadaşlarla da görüştüm. Bakılırsa bu normalde beraat dediler.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version