Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a cinsel istismar tepkisi: ‘Yakalandın, hem de fena yakalandın’

Erdoğan, ‘temiz para getireceğim’ diyen Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: ‘İngiltere’de bu kadar enayi var mı?’


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi ‘evlendirmesine’ ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, “Ne evlendirilmesi, ne anlatıyorsun sen! Yakalandın, hem de fena yakalandın” dedi.

6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesiyle ilk kez konuşan Erdoğan, “Bir kızımızın erken yaşta evliliği ile öncesinde ve sonrasında yaşanan acılar hususundaki görüşlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar arkadaşlarım gereken gayretleri gösterdiler. Bunları görmezden gelen bir muhalefet söz konusu. Her şeyden önce 13 yaşında nişan 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Daha küçük yaştaki istismar iddiaları tam bir faciadır. Mağdur, Aile ve Sosyal Bakanlığımıza başvurduğu andan itibaren kurumlarımız bu konuyu sahiplenmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın “Kızımızın erken yaşta evliliği” ifadelerini kullanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çocuğun erken yaşta evlendirilmesi” mi dedin sen? Ne evlendirilmesi, ne anlatıyorsun sen! 6 yaşında çocuk sistematik tecavüze uğradı, şürekan yıllarca sümenaltı etti. Yakalandın, hem de fena yakalandın…” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Çocuğun erken yaşta evlendirilmesi” mi dedin sen? Ne evlendirilmesi, ne anlatıyorsun sen! 6 yaşında çocuk sistematik tecavüze uğradı, şürekan yıllarca sümenaltı etti. Yakalandın, hem de fena yakalandın…

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) December 12, 2022

ADALET BAKANLIĞI’NA YÜRÜMÜŞTÜ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G’yi 6 yaşındayken evlendirmesine tepki olarak Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Adalet Bakanlığı önünde bir açıklama yapan Kılıçdardoğlu, Adalet Bakanlığı’nın cinsel taciz olayını bilmesine rağmen harekete geçmemesine tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, “2 yıldır bu meseleyi biliyoruz diyorlar. 2 yıldır bu meseleyi biliyorsunuz da ne yaptınız? Sistematik bir tecavüz var ve iki yıldır bunu biliyorsunuz. Gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version