Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Aslı Baykal’ açıklaması: Ciddiye almıyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan 'Aslı Baykal' açıklaması: Ciddiye almıyoruz


Artı Gerçek- CHP lideri Kılıçdaroğlu; bugün CHP Genel Merkezi’nde; gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın CHP’den istifa eden kızı Aslı Baykal’ın dün yaptığı Adalet Bakanlığı’na yürüyüş ve Temel Karamollaoğlu ile ilgili açıklamalarına ilişkin bir soruya “Tek sözcük, ciddiye almıyoruz” dedi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ ve sistematik cinsel istismarına göz yumulmasına dair konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘ADALETİ SAĞLAYACAK KİŞİ ORTADA YOK’

“Asıl fail kim? Asıl fail, devleti dumura uğratan anlayış ya da yönetim. Açık ifade etmek gerekirse saray… Hangi güç buna engel oluyor? Erdoğan’ın çıkıp, hangi gücün buna engel olduğunu kamuoyuna açıklaması lazım. Hangi güç, bu davada geldi bu çocuğun hakkını savunmadı, çocuğun hakkını aramak için yola çıkan güç engellendi? Hepimiz biliyoruz bunu. Tek kişilik hükümet… Her şey belli. Failler belli, suç meydanda. Mağdur belli. Adaleti sağlayacak kişi ortada yok.”

‘ADALET BAKANLIĞI’NA GİTMESEYDİK ERDOĞAN KONUŞMAYACAKTI’

Allah aşkına… Savcı tutuklama istiyor, tutuklama yapmıyor adam. Altı yaşındaki çocuğa tecavüz eden bir kişiye karşı devlet seyirci kalıyor, olmaz. Devlet seyirci kalamaz. Burada şu anda, devleti seyirci kalan noktaya taşıdılar. Bizim isyanımız buna. Kim yaparsa; bunu kalkıp belli bir çerçeve içinde, dar bir çerçeve içinde ele almak doğru değil. Kim yaparsa böyle bir olayı en ağır şekilde cezalandırılmalı, bu kadar açık.

Kim, hangi güç? Bizim önce bu gücü sorgulamamız lazım. Yani siyasi gücü sorgulamamız lazım. Çünkü tek kişilik hükümet var. Tek kişilik… Hiçbir bakanın bağımsız iradesi yok zaten. İstifa etme iradesi de yok. Tek kişilik güç var. Tek kişilik gücün; devleti harekete geçirmesi lazım, devlete nefes aldırması lazım. Devletin saygınlığına gölge düşürmemesi lazım. Şu anda, bir organize kötülüğe karşılık, ciddi bir sessizlik var. Çıkıp, Adalet Bakanlığı’na gitmeseydik, Erdoğan konuşmayacaktı. Niye konuşmuyor? Ya bu altı yaşındaki çocuğun günahını nasıl omuzlarında taşıyabiliyorlar?”

ASLI BAYKAL NE DEMİŞTİ?

Aslı Baykal, dün yaptığı Twitter paylaşımıyla, Kılıçdaroğlu’nun istismar davasına yaklaşımını eleştirmiş ve şöyle demişti:

“Kemal bey milletle dalga geçiyor anladığım kadarıyla. Adalet Bakanlığı’na yürüyeceğine, masasında yanında oturan Temel beye, bu vakfı savunma dese ya.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version