Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu, yıllar sonra anlattı: Askerlerin boğazını kesenlerin soruşturulmasını istedim; ‘tamam’ deyip, yapmadılar

Kılıçdaroğlu, yıllar sonra anlattı: Askerlerin boğazını kesenlerin soruşturulmasını istedim; ‘tamam’ deyip, yapmadılar


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde askerlerin boğazının kesilerek katledilmesiyle ilgili soruşturma açılmasını istediği, önce ‘Tamam’ diyen Saray’ın, ardından katilleri korumaya alan KHK’yı çıkardığı ortaya çıktı.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 Merkez Bütçe Yasa Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmelere pazartesi günü başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıkışı sonrasında tansiyon biraz yükseldi. AKP ve MHP sıralarından CHP liderine yönelik sürekli bir taciz söz konusuydu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ iddiaları ile ilgili sorular yönelten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da sert sözlerle hedef aldı konuşmasında. Kılıçdaroğlu, “Tiranlar, zorbalar hep giderler. O da altı ay içinde gidecek.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında OHAL kapsamında çıkarılan hukuksuz KHK’larla ilgili de konuştu. 15 Temmuz sözde darbe girişiminden sonra çıkarılan kanunlardan birini hatırlattı. Boğaz köprüsünde askerlerin boğazını keserek katledilenlerin, Cumhur İttifakı’nın çıkardığı KHK’larla korumaya alındığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu kanun, OHAL döneminde çıktı. Hatırlarsanız Boğaz Köprüsü’nde 15 Temmuz gecesi bazı askerlerin boğazı kesilerek öldürülmüştü. Saray’da yaptığımız toplantıda onlar hakkında soruşturma açılmasını istedik. Hiç kimse kimseyi boğazını keserek öldüremez. Bana söz verdiler ama yapmadılar. Sonra bu KHK’yı çıkardılar ve dediler ki, ‘O dönemde bu işlere bulaşanların hiç birisi hakkında soruşturma açılamaz.” Bu o kanun. Kayyımlara da koruma sağlayan kanun. Bankaya kayyım atadınız diyelim. Bankayı aldı, amcasının oğluna verdi. Hiç birşey yapamiyorsunuz. Sizin çıkardığnıız kanun bu. Siz buna evet dediniz. Akşam gidin, herhangi bir hukukçuya sorun; kayyım olarak atıyorsunuz ama yaptığınız işlerden dolayı sizden hsap sorulmayacak diyorsunuz. Şimdi size soruyorum; aldığınız aylığı helal mi arkadaşlar?” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version