Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu sordu: Sanıkların Soylu’nun oğlu ile ne bağlantısı var?

Kılıçdaroğlu sordu: Sanıkların Soylu'nun oğlu ile ne bağlantısı var?


TBMM Genel Kurulu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aylardır gündemdeki yerini koruyan “uyuşturucu” açıklamaları damgasını vurdu.

“Koca Türk devletini mafya bozuntularına çamaşırhane yapanların Allah bin belasını versin” diyerek iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, Soylu’ya hitaben, “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? İddianameden çıkarılan sanıkların Soylu’nun oğlu ile ne bağlantısı var?” sorularını sordu.

Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te konuya dair yaptığı konuşmanın bir bölümü şöyle:

“Tonlarca uyuşturucu geliyor ya. Sınırları yol geçen hanına çevirdiniz. Geliyor uyuşturucu, Türkiye’de satılıyor. Kimi yakalıyorsunuz? Torbacıyı. Sorun torbacı da değil, onları kullananlar da.

Ben uyuşturucudan şikayet ediyorum, siz baronları savunuyorsunuz. Siz nasıl yapıyorsunuz bunları? Siz hiç fakir mahallelere gidip anneleri dinlediniz mi ya? Dinleyemezsiniz.

‘YOLSUZLUKLARI MEŞRULAŞTIRAN KANUN’

(Laf atan AKP’liye) Daha nereden milletvekili olduğunu bilmiyor. Saray’dan talimat gelecek, oranın milletvekili olacak.

AKP ve MHP’li vekillerin iradesi ile bir kanun çıktı buradan, yolsuzlukları meşrulaştıran bir kanun. Sizin haberiniz bile yok. Çünkü siz sadece el kaldırıp indiriyorsunuz. İradesini kiralayan kişi parlamentoda milletvekilliği yapamaz. Kanunun adı Olağanüstü Hal Kapsamı’nda Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında KHK’nin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun. Buradan geçti bu.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Soylu ise “İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, 31 Ekim’de CHP Yoksulluk Ofisi kurucusu Hacer Foggo’yla Türkiye’de kullanımı hızla artan metanfetamine karşı halkı uyardığı bir video yayınlamıştı.

Videoda iktidarın ‘kara parayla meti sokaklara davet ettiğini’ söyleyen Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da medyaya yansıyan fotoğraflarını hatırlatarak sık sık bahsetmişti. Kılıçdaroğlu şunları ifade etmişti:

“O da fotoromancı ya.. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Onunla bununla poz veren Breaking Bad Süleyman, ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur.”

Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” demişti. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

Açıklamaya yanıt veren Soylu, Kılıçdaroğlu’nun ses kaydı olduğunu açıklamış ancak buna dair bir belge ortaya koymamıştı.

Kılıçdaroğlu uyuşturucu sorununu dair iddialarını 8 Kasım’da da yinelemiş, Soylu’dan ise “iftirasını ispat etmezse şerefsizdir” şeklinde bir açıklama gelmişti. (HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version