Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaymakamın doktor eşi, hastanede korumayla gezip, ‘özel hasta’ bakıyor!


MÊRDÎN – Kızıltepe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu’nun uzman doktor olan eşi Ayşe Cıdıroğlu, hastanede bile korumasıyla gezerken, kendisine ayrılan özel odada sadece “özel hastalara” baktığı iddia edildi.

 

Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçe Kaymakamı ve Qoser Belediyesi kayyımı olarak Ağustos 2022’de atanan Fatih Cıdıroğlu’nun Pediatri Uzmanı (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı) olan eşi Ayşe Cıdıroğlu da Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde görevlendirildi. Hastanede işe başladığı ilk günden itibaren kendisine özel bir oda ayrılan Cıdıroğlu, edinilen bilgilere göre; mesaisine kaymakamlık korumaları ile başlıyor. Gün içinde hastanede yine korumalarıyla gezen Cıdıroğlu, kendisine ayrılan özel odada hastalara da korumaları eşliğinde bakıyor. Yemekhaneye dahi inmediği kaydedilen Cıdıroğlu’nun yemeğinin koruması olan polisler tarafından odasına götürüldüğü belirtilirken, yapılan ayrıcalık hastane personellerinin tepkisine neden oluyor.

 

Hastanede görevli 11 pediatri uzmanı arasında poliklinik hizmetlerine katılmayan tek uzman olan Cıdıroğlu’nun hastane yönetimine “Hasta bakamayacağını” söylemesi üzerine bu ayrıcalığın tanındığı öğrenildi. Hasta verilmeyen Cıdıroğlu, normal şartlarda pratisyen doktorların hizmet verdiği Evde Sağlık Hizmeti alanında görevlendirildi. Ancak buna rağmen hasta tedavisine gönderilmediği belirtilen Cıdıroğlu’nun sadece “özel hastalara” gönderildiği, yine korumalarının yanında olduğu kaydedildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version