Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamuoyu merak içinde; Mehmet Şimşek, ekonominin başına mı geçecek?

Kamuoyu merak içinde; Mehmet Şimşek, ekonominin başına mı geçecek?


Eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la törende görüntülenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Erdoğan’ın, Şimşek’i ‘ekonominin başına geçmesi için ikna etmeye çalıştığı’ iddiası daha önce de gündeme gelmişti. Ancak Şimşek’in bu teklife sıcak bakmadığı ileri sürülmüştü.

Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni’ne katıldı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılış yapıldı. Törene katılanlar arasında eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de yer alması kamuoyunun dikkatini çekti.

ERDOĞAN, NEBATİ’DEN MEMNUN DEĞİL

Tayyip Erdoğan’ın hali hazırda Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati’nin performansından memnun olmadığı biliniyor. Erdoğan’ın kırdığı potlar ve skandal açıklamaları nedeniyle daha önce Nebati’yi bir kaç kez sert sözlerle uyardığı gündeme gelmişti. Nebati, Erdoğan’ın uyarıları sonrası uzun süre medyada görüntü vermemişti.

Son olarak Mehmet Şimşek’in Erdoğan’ın yanında yer alması tartışmaları alevlendirdi. AKP’ye yakın bazı trol hesaplarda Şimşek’in ekonominin başına geçeceğine dair imalarda bulunmaya başladı. Nebati’nin bir gece yarısı kararnamesiyle görevden alınması hiç kimse için sürpriz olmayacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version