Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kalın ve Akar’dan, Paris saldırısı için Fransa’ya PKK tepkisi

Kalın ve Akar'dan, Paris saldırısı için Fransa'ya PKK tepkisi


Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve çevresindeki dükkanların hedef alındığı ve üç kişinin öldürüldüğü saldırının ardından binlerce kişinin düzenlediği gösterilerde bir grup ile polis arasında yaşanan gerilim, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da gündemindeydi.

Kalın, Paris’te çıkan olaylardan bir görüntüyü paylaşarak, “Bu Fransa’daki PKK. Suriye’de desteklediğiniz terör örgütü. Aynı PKK son 40 yılda binlerce Türk, Kürt ve güvenlik güçlerini katletti. Şimdi Paris sokaklarını yakıyorlar. Hala sessiz mi kalacaksınız?” mesajını paylaştı.

Akar ise Suriye sınırını zyaretinde, “Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir. Hiç kimse bizden sınırımızın dibinde yuvalanan terör unsurlarına müsamaha göstermemizi beklemesin” diye konuştu.

Paris’te dün binlerce kişi saldırıyı protesto etmek için sokağa dökülmüş, Cumhuriyet Meydanı’ndaki eylem barışçı bir atmosferde geçerken yakındaki bulvarda bazı eylemcilerle polis arasında çatışmalar çıkmıştı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: BİR KAMYONETİN GEÇTİĞİ BELİRTİLİYOR

Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez ise BFM TV’ye açıklamasında, “Eylem, siyasi şahsiyetlerin de katılımı ile normal bir şekilde sürdü” dedi. MA’nın aktardığına göre Nunez, gerilimin “provokasyon” olarak nitelendirdiği bir nedenden dolayı başladığına işaret ederek, “Bir kamyonetin geçtiği belirtiliyor, bana da böyle bildirildi. Tüm bunları açıklığa kavuşturacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra bir kısım eylemcinin başka bir bulvarda polisle temasa girdiğini söyleyen Nunez, “Yine hiç kuşku yok ki bir provokasyondan kaynaklı” demişti. 11 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Nunez, çatışmaya girenlerin de küçük bir grup olduğunu belirtmiş, eylem organizatörlerinin bu duruma engel olmaya çalıştığını vurgulamıştı. (HABER MERKEZİ, MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version