Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Jandarma personeli promosyon bekliyor; yetkililerden ses yok!

Jandarma personeli promosyon bekliyor; yetkililerden ses yok!


| YUSUF DERELİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve MEB personelinin yeni promosyon anlaşmaları yapmasının ardından gözler Türk Silahlı Kuvvetleri personeline çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda TSK ile Vakıfbank arasındaki promosyon güncellemesinin tamamlandığı açıklandı. MSB bünyesinde yer alan TSK personeli adına 3 yıl için 26 bin liralık anlaşma imzalandı.

MSB’dan yapılan açıklamada, “Maaş/ücret ödemelerine ilişkin bankacılık hizmetleri ve personele ödenecek promosyona ilişkin olarak Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O ile 1 Ocak 2023 31 Aralık 2025 tarihleri arasında uygulanmak üzere protokol imzalanmıştır. Protokol kapsamındaki personele 3 yıl için tek seferde 26 bin TL toplu promosyon tutarı Ocak 2023 maaş ücretlerinin yatırılmasını müteakip ödenecektir.” denildi.

JANDARMA PERSONELİNE PROMOSYON VERİLECEK Mİ?

Edinilen bilgilere göre TSK personeli söz konusu anlaşmadan faydalanabiliyor ancak Jandarma promosyonu için henüz alınmış bir karar yok. jandarma personeline de 28-29 bin TL promosyon verileceği yönünde iddialar var fakat bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor. Onbinlerce jandarma personeli görüşmelerden çıkacak sonucu merakla bekliyor. Hatırlatmakta fayda var; MEB, Sağlık Bakanlığı, Emniyet gibi diğer kamu kurumları anlaşmalarını aylar önce tamamladı. 

PROMOSYON ÖDEMELERİNE BAŞLANACAK

Sağlık Bakanlığının Ziraat Bankasıyla yaptığı anlaşma çerçevesinde sağlık çalışanlarına 3 yıl için toplam 29 bin lira promosyon ödemesi gerçekleştirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından eylül ayının sonunda yapılan açıklamada ise Vakıflar Bankası tarafından polislere yine 3 yıl için 27 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı personeli için de Vakıfbank’la anlaşmaya gidildi. 31 Aralık 2023 tarihinde süresi dolacak olan maaş promosyon sözleşmesi, iki yıl ilave edilerek revize edildi. Buna göre daha önce personel başına alınan 3 bin liraya ek olarak 22 bin 500 lira daha ödenerek maaş promosyonu 25 bin 500 liraya yükseltildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version