Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti’den ‘yumruk’ kararı: Genel Kurul’da AKP’yi dinlemeyecekler

İYİ Parti'den 'yumruk' kararı: Genel Kurul'da AKP'yi dinlemeyecekler


İYİ Parti, Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde Bursa milletvekili Hüseyin Örs’ün AKP’li Zafer Işık’ın yumruk atması nedeniyle hastaneye kaldırılması sonrasında AKP’yi ‘boykot’ etme kararı aldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, “Işık’a partisi tarafından gerekli cezanın verilmesi gerektiğini” söyleyerek, aksi takdirde bütçe görüşmelerinde AKP grubunun konuşmaları sırasında Genel Kurul’a katılmayacaklarını açıkladı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Dervişoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu konuda doğru adım atmaması, bu elim olayla ilgili kamuoyu vicdanını tatmin edici bir karar almaması durumunda bütçe görüşmeleri süresince AK Parti grubunun konuşmaları sırasında İYİ Parti grubu olarak Genel Kurul salonunda bulunmayacağız. Bunun boykot olarak algılanmamasını istirham ediyorum. AK Parti yetkililerini göreve davet etmek olarak değerlendirilmesini de talep ediyorum. Bu doğru uygulama yapılıncaya kadar tavrımızı bütçe görüşmeleri esnasında sürdüreceğimizi kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum” açıklamasını yaptı.

Dervişoğlu, Işık’ın Örs’e saldırısının ‘basit yaralamanın ötesinde’ olduğunu söyledi. Dervişoğlu, “Ağır cezayı gerektiren suç üstü hali, yasama dokunulmazlığının istisnalarından biridir. AK Parti Milletvekili Işık’ın yaptığı eylem, basit bir yaralama suçu olarak tanımlanamaz” ifadelerini kullandı.

‘AK PARTİ, MECLİS’TEKİ ŞİDDET OLAYLARININ DEĞİŞMEYEN TARAFI’

Saldırının “son dönemde bilinçli olarak tırmandırılan gerginliğin geldiği seviyeyi” gösterdiğini belirten Dervişoğlu, “Meclis’te yaşanan şiddet olaylarında hiç değişmeyen sabit bir taraf vardır. O da Adalet ve Kalkınma Partisi tarafıdır. Her olayın bir yerinde mutlaka Adalet ve Kalkınma Partililer bulunmaktadır” dedi.

“Bugün geldiğimiz noktada AK Parti kavgadan, tartışmadan, polemikten beslenen bir siyasi oluşuma dönüşmüştür” diyen Dervişoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u da tarafsızlığını kaybetmekle suçladı.

‘SALDIRIYA HAZIR BEKLEYEN VEKİLLER VAR’

Dervişoğlu, Genel Kurul’daki AKP sırasının önündeki isimlere de tepki göstererek, “Saldırıya hazır halde bekleyen, sanki bu iş için memur tayin edilmiş milletvekilleri bulunmaktadır. AK Parti yönetimi bu tür milletvekillerini uyarmak yerine, onlara bu tutumları karşısında neredeyse prim vererek kavgayı teşvik etmektedir” diye konuştu.

‘BELKİ DE ÖRS’Ü KAYBETMİŞ OLACAKTIK’

Anayasa’nın 83. maddesinin 2. fıkrasına dikkat çeken Dervişoğlu, “Ağır cezayı gerektiren suç üstü hali, yasama dokunulmazlığının istisnalarından birini teşkil eder. Dünkü vahim olayda AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, yapılan bütçe görüşmeleri esnasında önce laf atmakla başlayıp sonra saldırıya dönüşen bir eylemi hayata geçirmiştir. Kürsü yakınlarında bulunan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e kürsünün arka tarafından koşarak gelip, büyük bir yüzük bulunan eliyle Örs’e kasten ve vahşice yumruk atmıştır. İYİ Parti milletvekillerinin duruma ani ve yerinde müdahalesi söz konusu olmasaydı belki de saldırgan eylemini tamamlayacak ve Örs’ü kaybetmiş olacaktık” dedi.

Örs’ün geçen sene TBMM’de kalp krizi geçirdiğini hatırlatan Dervişoğlu, “Hal böyleyken AK Partili Işık’ın, Sayın Örs’e karşı yaptığı bu eylemin basit bir yaralama suçu olarak tanımlanması da mümkün olamaz” diye konuştu.

‘KİŞİNİN HAYATINA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ’

Örs’ün doktorların ifadesi ile ölümden döndüğünü aktaran Dervişoğlu, “TBMM’de yaşanan bu şiddet olayı elim bir olayın ötesinde bilerek ve isteyerek gerçekleştirilen şiddettir. Bu nedenle yasama dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilebilecek basit bir suç ya da arbededen bahsedebilmek mümkün olamaz. Söz konusu olay TCK’nin 81. ve 82. maddeleri kapsamına giren kastı aşan bir eylem olup, adam öldürmeyle sonuçlanabilecek, kişinin hayatına karşı işlenmiş bir suçtur. Bu nedenle genel hükümler çerçevesinde olaya sebebiyet veren vekil hakkında hukuki işlem yapılması gerekmektedir” dedi.

AKP Bursa milletvekili Işık, Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde dün çıkan kavgada Örs’e yumruk atmıştı. Kalp pili bulunan Örs’ün spazm geçirdiği ve elektroşokla hayata döndürüldüğü açıklanmıştı. Işık ise elektroşoka inanmadığını ve özür dilemeyeceğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version