Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti sözcüsü: Suriye’de meşru yönetimle temas için Dışişleri Bakanlığı’na başvurduk

İYİ Parti sözcüsü: Suriye’de meşru yönetimle temas için Dışişleri Bakanlığı'na başvurduk


İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, partisinin Suriye ile diplomatik temasa ilişkin resmi yazısını Dışişleri Bakanlığı’na ilettiklerini belirtti. Zorlu, “İlgili yazımızda da belirttiğimiz gerekçe ve hedeflerimiz doğrultusunda 15 Aralık tarihine kadar gerekli diplomatik girişimler konusunda tarafımıza cevap verilmesini bekliyor olacağız” dedi.

Henüz gidecek heyetin belirlenmediğini söyleyen Zorlu, “Sorunun nihai çözümü açısından bu sürecin diplomasi trafiği ile desteklenmesini hayati kılmaktadır. Türkiye ile Suriye iş birliği ve uzaklaşmayı harekete geçirebilir” ifadelerini kullandı.

‘GÖRÜŞME SÜRECİNİN BAŞLATILMASININ HAYATİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’

15 Aralık tarihine kadar cevap beklediklerini belirten Zorlu, ANKA Haber Ajansı’na şöyle konuştu:

“Suriye’de meşru yönetimle temas sağlanması yönündeki resmî yazımızı Dışişleri Bakanlığına ulaştırdık. Bir örneğini de bakanlık makamına ilettik. İlgili yazımızda da belirttiğimiz gerekçe ve hedeflerimiz doğrultusunda 15 Aralık tarihine kadar gerekli diplomatik girişimler konusunda tarafımıza cevap verilmesini bekliyor olacağız.

Gerek sığınmacı probleminin olabildiğince hızlı çözülebilmesi gerekse terör koridoru başta olmak üzere ülkemizin güvenlik kaygılarının giderilmesi için komşu ülkemizle gerçekçi ve dengeli bir görüşme sürecinin başlatılmasının hayati olduğunu düşünüyoruz. Bu hassasiyetlerimizin iki komşu ülkenin ilişkilerinin geleceği bakımından olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.”

‘ÇAĞRILARIMIZA KULAK TIKANDI’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2020 yılında konuya ilişkin sözlerini hatırlatan Zorlu,”Şunu vurgulamak isterim ki bu gidişatı ilk ve en yüksek seviyede ortaya koyan parti biziz. Zira 5 Ocak 2020 tarihinde TBMM Grup Toplantımızda Sayın Genel Başkanımız sorunu derhal çözebilmek adına gerekirse devlet adına ‘Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduğunu’ belirtmişti. Maalesef siyaset üstü bu çağrılarımıza kulak tıkandı ve problemin daha da derinleşti” açıklaması yaptı.

Gidecek heyetin henüz belli olmadığını belirten Zorlu, “Çalışma Genel Başkanımızın uhdesinde ve planlamamızı bilahare kamuoyumuzla paylaşacağız” dedi.(HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version