Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da suç örgütlerine silah temin eden atölyeye operasyon

İstanbul'da suç örgütlerine silah temin eden atölyeye operasyon


Artı Gerçek – İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah alım-satımı ve kaçakçılığı yapan, suç örgütlerine silah temin eden şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda suç örgütlerine temin edilen silahların imal edildiği bir atölyenin yeri tespit edildi.

Polis, yaklaşık altı ay sürdüğü belirtilen fiziki ve teknik takibin ardından Küçükçekmece’de belirlenen adrese operasyon düzenledi. R.T., Ş.T., ve S.J. isimli üç şüpheli gözaltına alındı.

İmalathanede yapılan aramalarda üç ruhsatsız tabanca, 91 şarjör, 25 anahtarlık şeklinde tabanca, 85 ateşleme tertibatı bulunmayan anahtarlık tabanca, 45 kurusıkı tabanca, 45 kurusıkı tabanca şarjörü, 55 tabanca gövde ve sürgüsü, 19 tabanca namlusu, silah yapımında kullanılan makineler, çok sayıda muhtelif silah parçacıkları ele geçirildi.

BİRİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Haklarında “Silah İmal ve Ticareti” suçundan işlem yapılan üç şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.J. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Ş.T. ve R.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version