Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da bir genç tutuklandı


İSTANBUL– HPG’lilere yönelik kullanılan kimyasal silahı protesto ettikleri iddia edilen Berdan Kurt adlı genç tutuklandı.

Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nde bulunan Zap, Metîna ve Avaşîn’e yönelik saldırılarda kullanılan kimyasal silah kullanımı sonucu 17 HPG’linin yaşamını yitirmesi ardından 29 Ekim’de Okmeydanı’nda havai fişek ile molotoflu eylem düzenlediği gerekçesiyle Saim Sönmez, Berdan Kurt ve Welat Çelik’in evlerine polis baskın düzenledi.

Baskının ardından gözaltına alınan söz konusu gençler, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada 4 gün boyunca gözaltında tutulan gençler, bu gün sabah saatlerinde savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinde gençler, yapıldığı iddia edilen havai fişek ve molotoflu eylem nedeniyle “PKK’ye üye olmak” suçlaması yöneltildi.

Savcılıkta, Kurt’un molotof kullandığına dair bir tespit öne sürülmezken ağabeyinin “kundaklama” suçlamasıyla arandığı ileri sürüldü. Kurt, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk dildi. Savcılık, Sönmez ve Çelik’in ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Hakimliğe sevk edilen Sönmez ve Çelik, serbest bırakılırken, Kurt ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version