Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da adliye karıştı: Savcı, başsavcı vekilinin odasını bastı

İstanbul’da adliye karıştı: Savcı, başsavcı vekilinin odasını bastı


İstanbul’da görevli bir savcının, hastanede sağlık görevlileri ile tartışma yaşayınca hakkında tutanak tutulması üzerine, belgeleri almak için başsavcı vekilinin odasını bastığı ve başsavcı korumasına odayı kilitlemeleri talimatı verdiği ortaya çıktı.

İktidara yakın SonTV’nin haberine göre; İstanbul Anadolu Adalet Sarayında Daimi Arama Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı F.A. kız kardeşiyle birlikte gittiği hastanede hastane yetkilileriyle tartışma yaşadı. Hastane görevlilerine saldırıdan beyaz kod verildi, Savcı F.A. hakkında tutanak tutuldu. F.A. kendisi hakkında şikâyete konu evrakları karakoldan istedi. Bunun üzerine karakoldaki yetkililer nöbetçi savcıyı aradı. Nöbetçi savcı da konuyla ilgili Müracaat Bürosundan Sorumlu başsavcı vekilini bilgilendirdi. Başsavcı Vekili Ö.Y. şikâyete konu evrakların Savcı F.A.’ya gösterilmemesi talimatını verdi.

BAŞSAVCI VEKİLİ ODASININ KAPISINI KİLİTLEDİ

F.A. bunun öğrenince Başsavcı Vekilinin odasına çıktı. Sekreteriyle olan bağrışmaları duyan Başsavcı Vekili, F.A.nın odasına alınmaması için korumasına talimat verdi. Başsavcı Vekili Ö.Y. ile görüşmek isteyen savcıyı ise F.A.’nın sekreteri sakinleştirmeye çalıştı. F.A.’nın sakinleşmesi için çaba gösteren sekreterin bu çabaları sonuç verdi ve F.A. odayı terk etti.

ADLİ TIPA SEVK EDİLMİŞ

Avukatlıktan Cumhuriyet Savcılığına geçiş yaptığı öğrenilen F.A.’nın daha önce Bartın Adliyesinde görev yaptığı belirlendi. O dönem Bartın Cumhuriyet Başsavcısının Cumhuriyet Savcısı F.A.’nın akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle adli tıpa sevk ettiği öğrenildi. F.A’nın daha sonra İstanbul Adli Tıp’tan sağlam raporu aldığı öğrenildi.

SAVCI İDDİALARA CEVAP VERDİ

Öte yandan SonTV’nin haberi üzerine savcı F.A, yine SonTV üzerinden bir açıklama yaptı. Hakkında “silahla başsavcılık odasını bastı” iddialarını reddeden savcı F.A., haberin yargıya olan güveni sarsmak, adliyelerde disiplinsizlik olduğu imajını oluşturmak ve devleti yargı üzerinden itibarsızlaştırmak için kötü niyetli olarak yapıldığını öne sürdü.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version