Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksiye dönüşümüne onay çıktı

İstanbul'da 2 bin 125 minibüs ve dolmuşun taksiye dönüşümüne onay çıktı


Artı Gerçek – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği günden bu yana yeni taksi çabasında kısmen sonuç aldı. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bugünkü toplantısında, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi ele alındı.

Toplantıda, raylı sistemler ağının gelişmesiyle birlikte atıl durumda kalan minibüs ve taksi dolmuşlar olduğu anlatıldı. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, bu durumdaki 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi onaylandı. 500 engelsiz taksi teklifi ise reddedildi.

İMAMOĞLU: İSTANBUL’A 2125 YENİ TAKSİ HAYIRLI OLSUN

İBB Başkanı İmamoğlu, toplantının ardından sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, taksi sorununun çözümü için mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu. İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul’un taksi sorununu çözmek için attığımız adım sonuç verdi. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi UKOME’de onaylandı. İstanbul’un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun.”

BAKANLIĞIN ŞARTLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü ve İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Üyesi Serdar Yücel toplantıdan önce yaptığı açıklamada, taksi teklifine şartlı destek vereceklerini söylemişti. Yücel, bu şartları şöyle sıralamıştı:

“Bizim şartlarımız arasında, bu araçlarda çalışacak şoförlere, iletişim, kişisel gelişim, harita okuma ve yabancı dil gibi derslerin olduğu bir eğitimin verilmesi, aynı zamanda bu araçların geniş taksi denilen aile taksileri olması, dijitalleşmesini tamamlamış taksiler olması ve engelli erişimine uygun olması gibi bir takım maddelerimiz var.”

BİN TAKSİ TEKLİFİ REDDEDİLMİŞTİ

Daha önce 1000 aracın taksiye dönüştürülmesinde ‘usul ve esas olmadığı’ için teklifi reddettiklerini öne süren Yücel “Ancak İBB bu doğrultuda aksiyon almamıştı. Yeni taksiye dönüşecek olan minibüs ve taksi dolmuşlar İstanbul için bir fırsat. Denetim yetkisi elinde bulunan İBB de bu sefer şartlar konusunda gerekli aksiyonu almalı” dedi. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version