Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İşsizlik önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

İşsizlik önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi


CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, işsizliğin nedenlerinin araştırılması, işsizlik nedeniyle ortaya çıkan sorunların çözülmesi ve önlemlerin alınması talebiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği Meclis Araştırması önergesi verdi.

Önergeyle ilgili Genel Kurul’da konuşan Durmaz, Türkiye’de işsiz sayısının arttığına, yetişmiş insan gücünün, akademisyenlerin bir bir ülkeyi terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekt ve şöyle dedi:

“Her 4 gençten biri, bırakınız yurt içinde göçü, yurt dışında yaşamak istiyor. Gençlerin yüzde 96’sı mutsuz, yüzde 82,4’ü hayat standartlarından memnun değil, yüzde 66’sı gelecekten umutsuz, yüzde 27’si ülkesini değiştirmek istiyor. Sadece 2021’den bugüne kadar 2 bin 417 doktorumuz yurt dışına gitmek zorunda kaldı”

“İŞÇİLERİN YÜZDE 60’I ASGARİ ÜCRETLİ”

İYİ Parti Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral da “Asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak açıklanmasının hemen akabinde işsizlikle alakalı bir önergeyi görüşüyor olmamız son derece önemli. Çünkü Türk milleti asgari ücret ve işsizlik arasında sıkıştırılmış, bir ekonomik zulüm düzenine mahkûm edilmiştir. Memurlarımızı dışarıda bıraktığımızda işçilerimizin yüzde 60’dan fazlası asgari ücretli çalışmaktadır” dedi.

Önergeyle ilgili HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu de meclis kürsüsünde konuştu. İşsizlik nedeniyle insanların göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Kenanoğlu, “İnsanlar niye doğdukları yerlerden göç ederler? Tabii ki doyamadıkları için yani geçinme imkânları, orada yaşama imkânları, barınma imkânları kalmadıkları için göç etmek zorunda kalıyorlar.” dedi.

CHP’nin önergesi, AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.(HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version