Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’de tarihinin en sağcı hükûmeti kuruluyor

İsrail’de tarihinin en sağcı hükûmeti kuruluyor


Benyamin Netanyahu, Yair Lapid’in yerini alacak. FOTO | AFP

Benyamin Netanyahu 21 Aralık’ta İsrail tarihindeki en sağcı koalisyon olarak nitelendirilebilecek yeni hükümeti kurduğunu açıkladı.

Benyamin Netanyahu, Yair Lapid’in yerini alacak. Muhafazakar bloğun başında 1 Kasım’da yapılan seçimleri kazanan Likud lideri, birkaç hafta süren müzakerelerin ardından ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un belirlediği sürenin bitimine sadece birkaç dakika kala, 21 Aralık akşamı ultra Ortodoks ve aşırı sağcı ortaklarıyla bir sonraki hükümeti kurabileceğini duyurdu.

Netanyahu ultra-Ortodoks dini partiler Shas (“Tevrat’ın Sefarad Muhafızları”), Yahadut Hatorah (“Tevrat’ın Birleşik Yahudiliği” -Aşkenaz), aşırı sağcı Otzma Yehoudit (“Yahudi Gücü”), Ha-Tzionut ha-datit (“Dini Siyonizm”) ve son olarak da açıkça homofobik olan milletvekili Avi Maoz’un Noam partisi ile görüştü. Aşırı sağın üç yeni üyesinin gelişi karşısında ultra-Ortodoks oluşum Shas neredeyse ılımlı bir parti olarak kaldı.

Bazı Likud bakanlarının büyük hoşnutsuzluğuna rağmen, tüm bu partilere hükümette önemli yetkiler verildi ve en geç Ocak ayı başında bu yetkiler kullanılacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version