Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’de müstakbel maliye bakanı ‘dine dayalı ekonomi’ istiyor

İsrail'de müstakbel maliye bakanı 'dine dayalı ekonomi' istiyor


– İsrail’de kurulacak aşırı sağcı hükümetin maliye bakanı olması beklenen Dini Siyonizm Partisi Başkanı Bezalel Smotrich, ekonomik stratejisine Tevrat’taki dini inançları da serpiştireceğini açıkladı. Smotrich, bu yöntemin İsrail’e refah getireceğini öne sürdü.

Benyamin Netanyahu’nun kurmaya çalıştığı maliye bakanı olmaya hazırlanan Smotrich, bu koltukta ekonominin iç işleyişine derinlemesine ineceğini söylese de “Tevrat’ın da tanrıya biat etmenin refah getireceğini öğrettiğini” savundu.

‘KAPİTALİZMİ DENEDİLER, SOSYALİZMİ DENEDİLER…’

Ultra-orthodoks Mishpacha dergisine konuşan Smotrich, “Çok sayıda ekonomi teorisi denendi, değil mi? Kapitalizmi denediler, sosyalizmi denediler. Denemedikleri tek bir şey var, o da biat etmek” ifadelerini kullandı. Smotrich, kendisi gibi inançlı kişilerin “İsrail Tevrat’ı ve Yahudiliği ne kadar teşvik ederse, tanrının o kadar büyük bir bolluk bahşedeceğine inandığını” söyledi.

DİNİ OKULLARA DEVLET DESTEĞİ SİNYALİ

İsrail’in müstakbel maliye bakanı, dini internet sitesi Kikar Hashabat’la söyleşisinde de, yeni hükümetin harcama önceliklerinde değişiklik sinyali verdi. Smotrich, devletin dini okullara desteğinin ciddi ölçüde artacağını açıkladı.

İsrail’de yeniden iktidara gelebilmek için faşist eğilimli partilerle ittifak kuran Netanyahu’nun, ülke tarihinin en aşırı sağcı hükümetlerinden birini kurması bekleniyor. Koalisyon müzakerelerini sürdüren Netanyahu, Smotrich’in iki yıllığına maliye bakanlığı yapacağını, sonrasında bu görevi Ultra-orthodoks Şas partisinin lideri Aryeh Deri’nin devralacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version