Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail askerleri, Cenin kentinde Filistinli çocuğu öldürdü

İsrail askerleri, Cenin kentinde Filistinli çocuğu öldürdü


Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail askerleri, Batı Şeria’nın Cenin kentine gece yarısı baskın düzenledi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre İsrail askerlerinin gerçek mermiyle ateş etmesi sonucu evinin çatısında ayakta duran 16 yaşındaki Mecdi İsam Zekarne adlı kız çocuğu başından vurularak öldü.

Anadolu Ajansı Filistin Kızılay örgütüne dayandırarak Cenin’de İsrail askerlerinin ateş etmesi sonucu yaralanan üç gencin ise bölgedeki İbni Sina Hastanesinde tedavi altına alındığını duyurdu.

Ayrıca, Cenin’deki Filistin Esirler Kulübü Müdürü Muntasır Semur, İsrail askerlerinin Cenin kentinin doğu mahallesine düzenlediği baskında 3 kişiyi gözaltına aldığını ifade etti.

CENİN’DE GENEL GREV İLAN EDİLDİ

İsrail son haftalarda Filistinli silahlı grupların direnişinin yoğunlaşması üzerine Barı Şeria’nın kzueyindeki Cenin ve Nablus’ta baskınlar düzenliyor.

Perşembe günü İsrail güçleri Cenin ve Ramallah’ta yaptıkları baskın sırasında biri 15 yaşındaki Diaa Rimavi adlı çocuk olmak üzere dört Filistinliyi öldürmüştü.

AA muhabirinin bölge kaynaklarından edindiği bilgiye göre İsrail özel kuvvetleri aranan bir genci gözaltına almak için dün gece Cenin kentinin doğusuna baskın düzenledi. Baskın sırasında Beyadir semtinde İsrail askerleri ile silahlı Filistinliler arasında çatışma çıktı. İslami Cihad Hareketinin silahlı kanadı Kudüs Seriyyelerine bağlı Cenin Birliği, İsrail ordusu ile araçlarını silah ve patlayıcılar ile hedef aldıklarını açıkladı.

Diğer yandan kız çocuğunun ölümü nedeniyle Cenin’de genel grev de ilan edildi.

BU YIL 50’DEN FAZLA FİLSİTİNLİ ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Mecdi İsam Zekarne bu yıl İsrail tarafından Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nde öldürülen 50’den fazla Filistinli çocuktan biri oldu. İsrail 2022 boyunca 17’si kadın 215 Filistinliyi öldürdü. Birleşmiş Milletler’e göre 2022 yılı Batı Şeria’daki Filistinliler için 2006’nın ardından en ölümcül yıl olarak kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version