Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İnsan Hakları Haftası’nda ‘Adalet İçin’ belgeseli izlendi


AMED – İHD Amed Şubesi, İnsan Hakları Haftası kapsamında Emine Şenyaşar’ın direnişini gösteren “Adalet İçin” adlı belgesel gösterimini gerçekleştirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) 10-17 Aralık İnsan Hakları  Haftası kapsamında Amed’in Yenişehir ilçesinde bulunan Tahir Elçi Konferans Salonu’nda Emine Şenyaşar’ın direniş ve adalet mücadelesini anlatan  anlatan Adalet İçin (For Justice)” belgeselinin gösterimi yapıldı. Belgesel gösterimine  Amed Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği,(ÖHD)  Rosa Kadın Derneği, Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği,(TUAY-DER) Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği  (MED-DER) ve Çocuk Çalışmaları Derneği’nin yönetici ve üyelerinin katıldı.

Belgeselin yönetmenliğini yapan Elif Yiğit’in hazırladığı belgeselde 14 Haziran 2014 ‘te Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde  AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları  ve yakınları tarafından, eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın katliama karşı oğlu Ferit Şenyaşar’la birlikte Riha Adliyesi önünde sürdürdüğü direniş mücadelesini anlatıyor.

Belgesel izleyicilerin beğenisini topladı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version