Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’nun yargılandığı davada karar bekleniyor: Siyasi yasak gelir mi?

İmamoğlu’nun yargılandığı davada karar bekleniyor: Siyasi yasak gelir mi?


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine “ahmak” diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bugün karar çıkması bekleniyor. Davada savcı, siyasi yasak ve hapis cezası talep etmişti.

Bir önceki duruşmada hakim, “İmamoğlu’nun sözlerinin muhatabının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu açık” demişti. Ancak savcı, 24 sayfalık mütalaayı üç dakikada inceleyerek büyükşehir belediye başkanı için ceza istemişti. Bugün görülecek duruşmada mahkeme heyetinin karar vermesi bekleniyor.

Daha önceki duruşmalar için adliyeye giriş yasağı gelmiş, Kartal Adliyesi’nin bulunduğu alana vatandaşlar alınmamıştı. Bu duruşma öncesi benzer bir “önlem”in alınmamış olması dikkat çekti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda megakentte yaşayanlara saat 11:00’de Kartal Adliyesi’nde buluşma çağrısı yaptı.

‘ADLİYEYE GİRİŞ YASAĞI GELMEMESİ İLGİNÇ’

Adliyeye girişlerle ilgili henüz herhangi bir yasaklama kararı gelmediğine dikkati çeken Kaftancıoğlu, “Saat:11.00’de Kartal Adliyesi’nde buluşuyoruz. Şu ana kadar (aramızda:)) adliyeye girişlerle ilgili bir yasaklama! kararının gelmemiş olması ilginç ve artık normal olana şaşırıyoruz ne yazık ki… #İstanbulYargılanıyor #Ekremİmamoğlu” ifadelerini kullandı.

Saat:11.00’de Kartal Adliyesi’nde buluşuyoruz. Şu ana kadar (aramızda:)) adliyeye girişlerle ilgili bir yasaklama! kararının gelmemiş olması ilginç ve artık normal olana şaşırıyoruz ne yazık ki…#İstanbulYargılanıyor #Ekremİmamoğlu https://t.co/WCY7wLRJyj

— Canan Kaftancıoğlu (@Canan_Kaftanci) December 14, 2022

İMAMOĞLU: NEGATİF DÜŞÜNMEYİ SEVMEM

İmamoğlu, dün TV100’e verdiği demeçte ‘adalete güvenmek istediğini’ vurgulayarak “Umarım kalplerinde adalet hissiyle ve en güçlü hukuk bilgileriyle karar versinler” dedi.

Serbest Görüş:

 

“Siyasi yasak gelirse ne yapacaksınız?” sorusunu da yanıtlayan İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Vicdanıma ve ruhuma bu duyguyu yerleştirmiyorum. Ben hiç negatif düşünmeyi sevmem. Yarın kötü bir karar, böyle bir duygu hissetmiyorum, hissetmek de istemiyorum. Milletimiz adına da Türkiye Cumhuriyeti yargısı adına da istemiyorum. Ekrem İmamoğlu bundan en son zarar görecek kişi. Siyaseten fayda göreceğimi iddia edenler var. Ben öyle bir faydanın zerresini istemiyorum.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version