Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan Soylu’ya yanıt: Hâlâ ezberden savurmaya devam ediyor

İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt: Hâlâ ezberden savurmaya devam ediyor


Artı Gerçek – Hakkında mahkumiyet kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi için “Çöpünü toplamaktan aciz bir belediye başkanı” diye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Çöpleri ilçe belediyelerinin bile topladığını bilmiyor. Hâlâ okumamaya, ezberden savurmaya devam ediyor” dedi.

İmamoğlu,yargı kararını ‘bir kısım hatalar ve eksiklikler’ nedeniyle istinafa götüren savcı Furkan Okudan’a ilişkin olarak, “Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek hayalcilik olur” açıklamasını yaptı.

Ekrem İmamoğlu, yargının mahkumiyet kararına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Açıklamasının satırbaşları şöyle:

“Sayın savcının üst mahkemeye itirazı hususunda… Zaten mahkeme sürecinde de ortaya koyduğu tavır, daha mütalaalar oluşmamışken bir USB üzerinden ortaya koyduğu mütalaasını bilgisayara aktarmasından tutun da bir sürü eksiği, yanlışı olan bir insandan bahsediyoruz. Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek, hukuka bu kadar zarar veren, yüce Türk yargısına bu kadar zarar veren anlayıştan doğruyu bekleme hayalcilik olur. Ben bu İstanbul’un belediye başkanı olarak bu yanlışları yapan savcıların, hâkimlerin bile çoluğuna çocuğuna hizmetler sunacağım. İnşallah güzellikler milletimizle olsun, adalet herkese lazım. Dünden beri birçok şey görüyorum basında mahkemenin heyetiyle ilgili. Çok enteresan bir durum, bunlar ilk kez yaşanmıyor ülkemizde. Ben anlıyorum, hedefleri daha büyük. İstanbul onlar için çok büyük kayıp.”

ÖZLEM ZENGİN’E YANIT

Bu cümleyi kurmaları bile bize kimin imrendiğini gösteriyor. Benim böyle bir imrenecek tarafım yok. Keşke imrensem… Keşke hem İstanbul’a yaptıkları üzerinden hem de Türkiye’ye yaptıkları üzerinden keşke imrenebilsem… Bunu o kadar isterim ki. Demek ki zihinlerinden bu dönüp duruyor. Her akşam rüyalarına bile girdiğimi düşünüyorum.”

“O gün ne kadar kararlıysam bugün o kadar kararlıyım. O gün ne kadar cesursam bugün daha da cesuru. Arkamızda kararlı bir milletin olduğunun farkındayım.”

SOYLU YANITI

“Sanıyorum dün bir arkadaşımın paylaşımından gördüm. Çöpleri bile toplayamıyorlar diye bir beyanı olmuş aynı konuşmasının içerisinde. Sayın İçişleri Bakanı büyükşehirlerde çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Hala okumamaya ezberden savurmaya devam ediyor.”

“AKP’li yöneticiler neden fikirlerini söylemiyorlar? Kesinleşmemiş bir karar var ne için bir yorum yapmıyorlar?”

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararına ilişkin, “Burada kesinleşmemiş, daha henüz adımları olan bir yargı kararı var. Bir önceki mahkeme safhasında da bugün yapılanlar da tam anlamıyla Anayasa’nın 138. maddesine aykırıdır. Yargının bundan sonraki süreçlerini ve Anayasa ile teminat altına alınan yargının kendi ilkelerine göre karar verme anlayışını etkilemeye çalışmaktır.” demişti. Soylu, sözlerini İBB’yi ve İmamoğlu’nu hedef alarak şöyle sürdürmüştü:
“Çöpünü toplamaktan aciz bir belediye başkanı, İETT otobüslerini çalıştırmaktan aciz bir belediye başkanı, belki de tarihin İstanbul’daki en aciz belediye başkanı. Bütün bu yapamadıklarını ‘Acaba hukukun verdiği karar üzerinden örtüp başka bir adım atabilir miyim?’ Siyasette her şey halkın önünde olur ve halk her şeyi görür.”

ÖZLEM ZENGİN NE DEMİŞTİ?

CNN Türk’te Dicle Canova’nın sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili ÖZlem Zengin, “İBB Başkanı seçildiği günden itibaren kendi siyasi duruşuyla, Cumhurbaşkanımız arasında bir korelasyon kurmaya çalışıyor. Herhalde imreniyor, öyle bir hikayesi olsun istiyor. Ama herkesin hikayesi biricik. Tayyip Erdoğan’ın hikayesi ona özgü, onun için biricik. Eğer bir hikaye isteniyorsa, herkes kendi hikayesini kendi yazmalı” demişti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla, hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı davada geçen günlerde karar çıktı. Mahkeme heyeti İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Kararın İstinaf ve Yargıtay tarafından onanması halinde İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version