Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a UKOME yanıtı: Israrımız karşısında boyun eğdiler

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a UKOME yanıtı: Israrımız karşısında boyun eğdiler


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi kabul edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararın ardından “Eğer UKOME olmayıp da İBB olmuş olsaydı bu durum çok tehlikeli, çok daha sıkıntılı olabilirdi. Ama İBB’ye kalmadığı için bu iş, UKOME bu işi yoluna koydu ve çözdü. Bundan sonra da zaten böyle bir fırsatı yakalayamayacak” ifadeleriyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: TARİF BULAMIYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, “Bazen bu şaşkınlığın kendilerine nasıl yaşatıyorlar anlamış değilim. UKOME’nin İBB kurumu olduğunu en iyi kendisi biliyor. Sadece kuralsız bir atamayla UKOME’deki çoğunluğu elde etmek adına anlamsız bakanlıklardan temsilci yollayarak bir genelgeyle yapısını değiştirmeye gayret ettiler. “UKOME olmasaydı, İBB olsaydı” diye bir lafı İBB’ye geçmiş dönemde başkanlık yapmış bir şahsiyet olarak sayın cumhurbaşkanının dile getirmesine tarif bulamıyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“BİZİM ISRARIMIZ KARŞISINDA BOYUN EĞDİLER”

Ama net olarak şunu söyleyeyim, İBB olarak, başkanı olarak, bütün ekip arkadaşlarım taksi ihtiyacı konusunda kararlılığımızı ortaya koyarak, vatandaşımızı arkamıza alarak bu işi engelleyenlerin sadece engellemek için el kaldırıp indirdiklerini gördükleri için direnç gösterip, karşı koyup, vatandaşımızın yüzde 80’i 90’ı ses çıkardıkları, iktidarın temsilcileri korktukları, bu tepkiden ürktükleri için bizim ısrarımız karşısında boyun eğmişlerdir.

Doğru olanı yapmışlardır. Taksilerin piyasaya çıkmaları konusunda son UKOME’de olumlu oy kullanmışlardır. O teklifi oraya getiren İBB zaten. Sonuçta İstanbullu kazanmıştır. Ama bu yetmez. Daha fazla taksi ihtiyacı vardır.

İBB olarak ve başkan olarak şunu söyleyeyim; İstanbul’daki taksiciler odası başkanı İstanbul’daki taksi esnafının çıkarını ve iyiliğini değil sadece İstanbul’daki taksi plakalarının çıkarını düşündüğünden hala bu işte bir direnç ortaya koymaktadırlar. Daha önce bu iş engellendiği için defalarca sayın cumhurbaşkanına ve sayın bakana övgüler sıralayan taksi odası başkanı bu sefer Saraçhane’nin önünde gösteri yapmışlar taksileriyle. Marifet kimde onu halk da taksici de biliyor. 

Kaynak: Gerçek Gündem

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version