Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu kararına tepki yağdı: Seçmen iradesine alanen darbe

İmamoğlu’nun yargılandığı davada karar bekleniyor: Siyasi yasak gelir mi?


YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi ve siyasi yasak getirildi. Karara tepki yağdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “İstanbul’u iki kez kaybeden Saray iktidarı, önce Canan Kaftancıoğlu’na şimdi de Ekrem İmamoğlu’na adaletsiz cezalar verdi. İmamoğlu hakkında verilen karar, hukuk ve adalete göre değil, Saray’ın isteğine göre alınmıştır! Halk, iradesini tanımayana gereken cevabı yakında verecek” dedi.

İstanbul’u iki kez kaybeden Saray iktidarı, önce Canan Kaftancıoğlu’na şimdi de Ekrem İmamoğlu’na adaletsiz cezalar verdi. İmamoğlu hakkında verilen karar, hukuk ve adalete göre değil, Saray’ın isteğine göre alınmıştır! Halk, iradesini tanımayana gereken cevabı yakında verecek!

— Oğuz Kaan Salıcı (@oguzksalici) December 14, 2022

‘YILMAK YOK’

İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray, “Asıl mahkûm olması gerekenler Anayasa ve kanunları defalarca delen YSK üyeleri olması gerekirken, Ekrem İmamoğlu’na siyasi ceza verdiler. Yılmak yok. Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat” ifadelerini kullandı.

Asıl mahkûm olması gerekenler Anayasa ve kanunları defalarca delen YSK üyeleri olması gerekirken..
Sn @ekremimamoglu‘na siyasi ceza verdiler.
Yılmak yok.
Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat!

— Aytun Çıray (@TCAytunCiray) December 14, 2022

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, “Ekrem İmamoğlu yalnız değildir. Hukuksuzluğun karşısında birlikte dimdik duracağız” dedi.

İBB Başkanı #Ekremimamoglu hakkında YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla siyasi yasak ve hapis cezası istenen davada mahkeme, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası verdi.@ekrem_imamoglu yalnız değildir.
Hukuksuzluğun karşısında birlikte dimdik duracağız.

— Bülent Şahinalp (@SahinalpBulent) December 14, 2022

Gazeteci Ceyda Karan, “Seçmen iradesine alenen darbe” diyerek karara tepki gösterdi.

Seçmen iradesine alenen darbe https://t.co/Fz1ZYFKX7L

— Ceyda Karan (@ceydak) December 14, 2022

MANSUR YAVAŞ’TAN İMAMOĞLU’NA DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız” dedi.

Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz.

El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım @ekrem_imamoglu

— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) December 14, 2022

İNCE: BÜYÜK DEMOKRASİ AYIBI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de şu tepkiyi gösterdi:

“Siyasi yasak istemiyle yargılanan birisi olarak; Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak büyük bir demokrasi ayıbıdır! Yargıya verdiğiniz talimatlar ile sandıkta yenemediğinizi siyasi yasaklarla engellemeye çalışmak acizliktir.”

Siyasi yasak istemiyle yargılanan birisi olarak; Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak büyük bir demokrasi ayıbıdır!

Yargıya verdiğiniz talimatlar ile sandıkta yenemediğinizi siyasi yasaklarla engellemeye çalışmak acizliktir!

— Muharrem İNCE (@vekilince) December 14, 2022


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version