Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu, ‘adaylık’ sorusuna cevap verdi: Günün sonunda kararı verecek olan ‘Altılı Masa’dır

İmamoğlu, ‘adaylık’ sorusuna cevap verdi: Günün sonunda kararı verecek olan ‘Altılı Masa’dır


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin Kanal İstanbul projesi ve 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, “Kanal İstanbul’u yapamazlar, mümkün değil. Gidecekler. Bu saatten sonra bu iktidar bu seçimi kazanamaz, ancak muhalefet kaybeder. Bütün CHP’lilerin adayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’dur. Ama günün sonunda kararı verecek olan 6’lı masadır.”

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programının konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Kanal İstanbul’a ve 2023 seçimlerine ilişkin konuşan İmamoğlu, Süleyman Soylu’nun ‘belediyede terörle iltisaklı isimler çalıştırıldığı’ açıklamalarını da yorumladı. İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

Bir belediyenin işi midir terörle iltisaklı biri… Teröristi bulmak, yargılamak belediyenin görevlerinin içinde midir? İçişleri Bakanı’nın ortaya koyduğu o dil aslında bizim 1000 yıla yakın devlet geleneğimizi ne yazık ki eziyor. Diyor ki Emniyet sen işini yapmıyorsun. MİT sen de işini yapmıyorsun.

Yargı siyasetin aleti olduğunu gören halk ona, siyasi iradeye öyle bir tokat atar ki yerinden kalkamaz. Fark atarız. Ama istemiyorum. 13 bin oyla mı kazandım? 13 bin oyla belediye başkanlığı yapmak istiyorum. 1 oy olsa ne olur. 1 oyla belediye başkanı seçilmedi mi bu ülkede?

KANAL İSTANBUL’U YAPAMAZLAR, GİDECEKLER

Kanal İstanbul’u yapamazlar, mümkün değil. Gidecekler. Bu saatten sonra bu iktidar bu seçimi kazanamaz, ancak muhalefet kaybeder, biz kaybederiz. Ama bizim de kaybetme niyetimiz yok, lüksümüz de yok.

6’LI MASA VE ADAYLIK TARTIŞMALARI

Ortak aday doğru bir düşünce. Milletimizi oyalamadan, ilk turda seçimi kazanmalıyız. Hem de açık ara. Genel Başkanımızın olağanüstü bir çabası var. Ayrıca bir muazzam ikili var. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Orada çok değerli genel başkanlar var. Bir demokrasi sürecinin bu ülkede taçlanması lazım.

Bütün CHP’lilerin adayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’dur. Ama günün sonunda kararı verecek olan 6’lı masadır.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version