Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İktidar medyasının vatman haberlerine ‘düzeltme’: İşe sizin döneminizde alınmış, partizanlık gözünüzü kör etmiş!

İktidar medyasının vatman haberlerine 'düzeltme': İşe sizin döneminizde alınmış, partizanlık gözünüzü kör etmiş!


Artı Gerçek – İstanbul Alibeyköy’de tramvay ile belediye otobüsünün çarpışması sonucu 33 kişinin yaralandığı kazanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yüklenen iktidar yanlısı basına İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’dan tepki geldi. Özkan, iktidar basınının vatman Semi Özcan’ı hedef gösterip Ekrem İmamoğlu’nun yönetimindeki belediyeye yüklenmeye çalışmasını eleştirerek, Özcan’ın AKP döneminde işe girdiğine dikkat çekti.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Vatman kazası liyakat eksikliği” başlığıyla yapılan bir haberin görselini paylaşıp şu açıklamayı yaptı:

“Partizanlık gözünüzü kör etmiş! Kazaya karışan Tramvay sürücüsü 2015 yılında işe girmiş! Yani sizin döneminizde işe alınmış ve 7 senedir İBB de tramvay sürücüsü olarak çalışıyor.”

Kazanın ardından verdiği ifadede “Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim” diyen vatman Özcan, tutuklanmıştı. Yedi yıldır vatman olarak çalışan Özcan, “Bu güzergahta veya başka güzergahlarda daha önce başıma birçok kez sinyalizasyon arızaları gelmiştir. Ancak olay tarihinde yaşanan kazada, sistemin aynı şekilde hata verip vermediğini bilmiyorum. Araştırılmasını talep ediyorum” demişti.

İktidara yakın medya kuruluşlarında kazanın ardından yayınlanan haberlerde ise ‘İBB’nin ulaşım kadrolarında liyakat eksikliği’ olduğu öne sürülmüştü. Anadolu Ajansı, AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir’le söyleşi yapmış, “İBB’de bu işi güzel şekilde icra eden arkadaşlar görevden el çektirildi. Liyakat eksikliği de işlerin doğru düzgün yapılamamasına neden oluyor” görüşünü yayınlamıştı.

Aydınlık gazetesi de İstanbul’da ulaşımın liyakat bunalımı’ başlıklı bir haber yayımlamıştı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version