Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘İktidar halkın şamarını hissedecek’

'İktidar halkın şamarını hissedecek'


SEMSÛR – Polisin parti yöneticilerine yönelik şiddetine tepki gösteren HDP Semsûr İl Örgütü, “AKP-MHP iktidarı halkın şamarının acısını sandıkta yüzünde hissedecektir” dedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Semsûr İl Örgütü, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’ye şiddet uygulanması ve Eş Genel Başkanları’nın İstanbul Kadıköy İlçe Örgütü binası önünde ablukaya alınmasına yaptıkları açıklama ile tepki gösterdi. HDP il binası önünde gerçekleşen açıklamaya Yeşiller Sol Partisi, HDP yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

‘HALKIN ŞAMARININ ACISINI YÜZÜNDE HİSSEDECEKLER’

 

Açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Bekir Gürbüz, Mereş ve cezaevlerine dönük katliamların yıl dönümünde olduklarını belirterek, “Bu katliamları ve zihniyeti kınıyoruz” dedi. Tekçi, inkarcı, asimilasyoncu zihniyetin Cumhuriyetin kuruluşunun 21’inci yüzyılında sürdürülemeyeceğinin anlaşılması gerektiğini ifade eden Gürbüz, “Bu zihniyet, 84 milyon nüfuslu bir ülkeyi, tüm farklı kimlikli, kültürlü, inançlı, milyonlarca genç nüfusa sahip Türkiye halklarını taşıyamaz. Tek dil, tek kimlik, tek kültür ve tek inanç zihniyetindeki devlet zihniyetini reddediyoruz. Bu orta çağ zihniyetine karşı demokratik mücadelemizi her gün daha da büyüterek sürdürmekte kararlıyız. AKP-MHP faşist iktidarı kararlı mücadelemizi sandıkta da görecektir. Halkın demokratik gücünü çok yakında iktidarı sonlandığında halkın da şamarının acısını yüzünde hissedecektir” dedi. 

 

POLİS ŞİDDETİ KINANDI

 

Polisin İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’ye uyguladığı şiddeti kınayan Gürbüz, “İstanbul’da HDP Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz ve halkımıza dönük her türlü antidemokratik, hukuk dışı baskı ve engellemeleri de reddettiğimizi, kınadığımızı belirtmek isteriz. HDP Semsûr il örgütü olarak faşizmin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğimizi ve bu zihniyete karşı her gün demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version