Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Rusya bağlantılı paramiliter grup NATO üyeleri hakkında istihbarat talep etti

İddia: Rusya bağlantılı paramiliter grup NATO üyeleri hakkında istihbarat talep etti


– Kremlin ve paralı asker şirketi Wagner’le bağlantılı olduğu, Ukrayna’da Rusya adına savaştığı iddia edilen “Rusiç Görev Gücü” adlı neo-Nazi paramiliter grubun, üyelerinden Baltık ülkelerindeki sınırları ve askeri faaliyetler hakkında istihbarat talep ettiği öne sürüldü.

The Guardian gazetesinin iddiasına göre, Rusiç Görev Gücü’nün resmi Telegram kanalından yapılan çağrıda, üçü de NATO üyesi olan Letonya, Litvanya ve Estonya’nın sınır karakolları ve askeri faaliyetleri hakkında bilgi toplanması istendi. The Guardian, söz konusu çağrı nedeniyle “aşırı sağcı Rus grupların NATO ülkelerine saldırı planlıyor olabileceği” konusunda endişelerin arttığı iddiasında bulundu.

60 BİNDEN FAZLA KULLANICI GÖRÜNTÜLEDİ

Söz konusu Telegram grubunda bulunan üyelere geçen çarşamba günü gönderilen mesajda, üç Baltık ülkesindeki sınır karakolları, askeri altyapı tesisleri ve askeri hareketlerle ilgili ayrıntıların anonim olarak iletilmesi istendi. 60 binden fazla kullanıcı tarafından görüntülenen gönderide, devriye hareketlerinin ayrıntıları, sınır karakollarının, gözetleme sistemlerinin ve araçların yerlerinin paylaşılması istendi.

Benzer biçimde, sınırdaki iletişim kuleleri ve güvenlik ekipmanlarının ayrıntıları ile sınır bölgelerindeki akaryakıt depolarının ve güvenlik sistemlerinin koordinatları da talep edildi.

‘HAYAL KIRIKLIĞINA İŞARET EDİYOR OLABİLİR’

İsminin açıklanmaması koşuluyla The Guardian’a konuşan bir kaynak, Rusiç’in bu “beklenmedik” hareketinin, “Kremlin’in ve Ukrayna’daki savaşın gidişatının yarattığı hayal kırıklığını işaret edebileceğini” iddia etti.

ABD HAZİNE BAKANLIĞI’NIN YAPTIRIM LİSTESİNE ALINMIŞTI

Daha önce Suriye ve Kırım’da gerçekleştirdikleri iddia edilen operasyonlarla anılan Rusiç, eylül ayında ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırım listesine alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version