Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB’ye soruşturma: İmamoğlu ‘terör’ iddialarına ‘ezber’den yanıt verdi!

İBB’ye soruşturma: İmamoğlu ‘terör’ iddialarına ‘ezber’den yanıt verdi!


İmamoğlu açıklamasını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı’yla yaptı.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Müfettiş heyet başkanlığından alındı ve Ankara’ya çekildi. Yerine bir dönem AK Parti’den milletvekili adayı olan bir kişi getirildi. Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemimde 28 ayrı soruşturma açan aynı kişi. Belediye başkanı olarak ifademi almak istedi oysa ki o işlemin tarihi 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra.

Geçen yıl 557 adet dediği terörist sayısını ülkedeki enflasyon oranında artırmış 1668’e çıkartmış. Bu 1668 kişiyle ilgili bilgi sorduk ve ne yazık ki cevap alamadık.

İçişleri bakanı 23 Aralık Cuma günü attığı son tweeti inceleyin. Bu tweet ile belediye ve terör arasındaki iltisakı sözüm ona tekrar iddia etti. Konu yargıya taşınmışken yargıyı tehdit etmeye yönelik faaliyetlerini sürdürdü. Bu iddialara sessiz kalmamız beklenemezdi.

‘Valilik evrak vermedi’

Bakan “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmadan belediyeye personel aldılar“ diyorlar. Biz 27 Haziran 2019 günü mazbatamızı aldık. Bakan beyin bilerek istismar ettiği şu: Anayasa Mahkemesi biz göreve geldikten 5 ay sonra 28 Kasım 2019 tarihinde bir karar aldı. Buna göre kamu kurumlarında işe alınacak personel için güvenlik soruşturması, arşiv araştırması talebini yasal bulmadı ve kaldırdı.

2017’de işe aldığınız A.T., Temmuz 2018’de işe aldığınız R.A. bunlardan birkaçı. 2018 kasım ve aralık ayında işe alınan IBDA-C üyesi çalışanların iş akitlerini de biz feshettik.

‘Pandoranın kutusu açıldı’

Bize yaptığı suçlamaların bir kaynağı var ise, aynı suçu eski İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da işlemiştir. Aslında Pandora’nın kutusu açılmıştır.

Uysal döneminde işe alınan Y.Y. ve O.Ç. nasıl oldu da hassas gözlerinizden kaçtı? Bakın arşiv araştırması demiyorum, sabıka kaydı diyorum. Ne yazıyor? Silahlı terör örgütüne üyelik, silahlı terör örgütü yöneticiliği diyor. Bu iki kişinin de işten çıkarılışı bizim dönemimizde yapılmıştır. 6 Mayıs ve 29 Mayıs 2019’da işe alınan ve biz işe başlayınca fark ettiğimiz altı çalışanın f… iltisaklı çıkmasını nasıl değerlendireceklerdir?

Medyaya yansıyan 500 küsur sayfalık rapor henüz bize ulaşmadı. Duyumlarımıza göre bu raporda hakkında işlem yapılması istenen kişiler sadece ve sadece ben ve benim dönemimde eski / yeni yönetici arkadaşlarım.

Sayın Bakan emniyet ve istihbarat gibi hayati önemdeki güvenlik konularını bağladığınız bakan yardımcınızın kardeşi f… terör örgütü üyesi ve yurt dışında kaçak bir firari. 15 Temmuz 2016’dan bu yana.

2020’de “Bir tek f…’cüyü göreve getirmişsem bu ülkeye ihanet etmişimdir” demiştiniz. Hemen ardından atadığınız 2 kaymakam f… soruşturması kapsamında görevden alındı. Devletin güvenliği emanet edilen kişi daha burnunun ucundakileri göremiyorsa devletimizin güvenlik zafiyeti var mıdır?

Görev ihmalleri zincirinin sorumlusu da doğal olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Ya ortaya koyduğumuz bu fotoğrafı yaratacağı kaosa razı geleceksiniz ya da İçişleri Bakanı koltuğunda oturan ve yüz kızartmayacak birini göreve atayacaksınız. Sayın Soylu olmamıştır. İçişleri Bakanlığı kapasitesi yok. Onlarca kez hem AK Parti’yi hem de iktidarı rezil etmiştir.

Görev ihmalleri zincirinin sorumlusu da doğal olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Bu bir hukuk davası değil siyasi davadır. Bu kişisel değil ulusal davadır. Bu bir haysiyet davasıdır. Kimse bizden susmamızı bekleyemez.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version