Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hüda-Par liderinin istismar yorumu: Neye göre çocuk, kime göre çocuk?

Hüda-Par liderinin istismar yorumu: Neye göre çocuk, kime göre çocuk?


Artı Gerçek – İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasını tepkiler sürerken, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yorumu tepki çekti.

YouTube’da yayın yapan 3S Medya adlı kanalda “Demokrasi Odası” programına konuk olan Yapıcıoğlu, “Bazı cemaatlerin çocuk yaşta evliliğe izin vermesi konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine çocuk yaşta evliliği savundu. Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

“Kaç yaşında çocuk, neye göre çocuk, kime göre çocuk? Bazıları 20 yaşındadır ama hala çocuktur, bazısı 15 yaşındadır ama olgundur. Ben hukuk fakültesindeyken kız çocuklarını 15, erkek çocuklarını 16 yaşında kanunen evlenmelerine imkan vardı. Anne babaların rızası varsa evlenebiliyorlardı. Bence kişi psikolojik ve biyolojik olarak kendisini evliliğe hazır hissediyorsa, eğer ebeveyn de bunu uygun görüyorsa, bence daha erken yaşlarda evlenebilmeliler. Şu anda genç yaşta evlendikleri için cezaevinde olan çok sayıda insan var.”

Yapıcıoğlu, “Biyolojik olarak peki 12, 13 yaşında, hali almış bir kız çocuğu evlenebilir mi?” sorusu üzerine de şöyle konuştu:

“O hali almış dediğiniz, sadece bluğa girmiş olmasını ben söylemiyorum. Bir de onun, evliliğin psikolojik yükünü taşıyabilmek, ayrı bir şey. Bazısı 20 yaşında çocuktur, bazısı 15 yaşında değildir, yetişkindir. Bunu herkes aynı şeyde değil. Kimisi 30 yaşında kadar çocukluk devamı belki devam ediyor. Ama bazıları da erken yaşta olgunlaşabiliyor. Herkesi aynı kefeye koyup böyle yapmamak lazım. Şu anda, nikahsız birlikteliklerde o yaştaki çocuklar beraber olduklarında kimse bir şey demiyor. Birisi sorsa sen ‘ahlak polisi misin’ diyorlar ama öte tarafta iş evlilik işine gelince, toplumun meşru gördüğü, inancımızın meşru gördüğü bir nikah aktiyle birlikte olduklarında da kızılca kıyamet kopuyor. Sizce de bir çelişki yok mu? Bizce bu işin altında yatan başka bir şey.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version