Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hırsız yakalamanın bedeli müebbet oldu 

Hırsız yakalamanın bedeli müebbet oldu 


Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy, yaklaşık 9 yıldır cezaevinde tutsak.  

@1725gercekler ve 1725gercekleri.com sitesinin haberine göre, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında görev alan emniyet müdürlerinden biri olan Aksoy, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Aksoy ve meslektaşları, polislik yeminlerinin onlara yüklediği sorumluluk ve kanunların verdiği yetkiyle ülkenin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutarak cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından birine imza attı.  

17 Aralık 2013’te operasyona dönüştürülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, Eylül 2012 ve Şubat 2013’teki bir dizi ihbarla başladı. 

Dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara’nın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, AKP’li siyasilerin, bürokratların ve iş adamlarının kirli ilişkilerini tek tek deşifre etti.  

Ancak Aksoy’un da aralarında bulunduğu söz konusu yargı ve emniyet personeli, ortaya koydukları tüm hukuki deliller ve gerçekliği kanıtlanan ses kayıtlarına karşın Recep Tayyip Erdoğan’ın makam ve para vaadiyle satın aldığı hakim ve savcılar tarafından hapse atıldı. 

Görev yaptığı süre boyunca tek bir kanunsuz işe imza atmadığını belirten Kazım Aksoy ve meslektaşları, hırsızları kovaladıkları için yaklaşık 9 yıldır tek kişilik hücrelerde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakılıyor. 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version