Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan polisi, Ukrayna’nın işgalini eleştiren Rus milyarderin otelde düşerek ölmesini soruşturuyor

Hindistan polisi, Ukrayna'nın işgalini eleştiren Rus milyarderin otelde düşerek ölmesini soruşturuyor

Serbest Görüş Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini eleştiren Rus milyarder siyasetçi Pavel Antov ve arkadaşının Orissa’daki ölümünü Hindistan polisinin soruşturduğu öğrenildi.

65 yaşındaki Antov’un cesedi, cumartesi günü kaldığı lüks otelde havuzun yanında bulunmuştu. Antov’un birlikte seyahat ettiği arkadaşı Vladimir Bidenov da aynı otelde hafta içinde bilinci kapalı şekilde bulunmuş ve hayatını kaybetmişti. Milyarderin arkadaşının kalp krizi geçirdiğinin düşünüldüğü bildirilmişti. 

Hindistan polisi, salı günü kamera kayıtlarını incelediklerini, otel çalışanlarını sorguladıklarını ve detaylı otopsi raporlarını beklediklerini, ancak şu ana kadar cinayete işaret eden bir kanıta rastlamadıklarını belirtti. 

Bölge Emniyet Müdürü Rajesh Pandit, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, “İki Rus vatandaşının ölümüyle ilgili tüm açılar detaylı şekilde inceleniyor” dedi.

Pandit, Bidenov’un yüksek ihtimalle uyuşturucu kullanımı ve fazla alkol tüketimi nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Pandit, “Şimdilik Antov otel terasından düşmüş gibi duruyor. Yüksek ihtimalle arkadaşının ölümü onu rahatsız etti, terasa gitti ve oradan da ölümüne düştü” diye konuştu.

Eylül’de de yine Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini eleştiren Rus iş insanı Ravil Maganov, Moskova’da bir hastanenin camından düşüp hayatını kaybetmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version