Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’nin ‘tokat’ protestosuna müdahale: Çok sayıda gözaltı var

HDP’nin ‘tokat’ protestosuna müdahale: Çok sayıda gözaltı var


HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polisin tokat atmasını protesto etmek isteyenler, bugün partinin Kadıköy İlçe Merkezi’nde buluşmak istedi. Ancak HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da katılımıyla Kadıköy’de yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. Protestoda aralarında Ferhat Encü’nün de olduğu 70’e yakın kişi gözaltına alındı.

Abluka altında olan HDP Milletvekili Sezai Temelli, polise “Burada suç işliyorsunuz! Suçunuz böyle örtbas edemezsiniz.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: BU AYIBI KINIYORUM

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da bulunduğu çok sayıda HDP’linin polis ablukası altına alınmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

‘DEMOKRASİ TATİLE Mİ ÇIKTI?’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da söz konusu ablukaya ilişkin ‘Demokrasi tatile mi çıktı?’ diyerek sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Davutoğlu şu ifadeleri kaydetti:

Demokrasi tatile mi çıktı? Bir siyasi parti genel başkanına karşı polis ablukası kabul edilemez. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yapılan engelleme hukuksuzdur. Ankara’da HDP’ye heyet göndermek, İstanbul’da bu hukuksuzluğu yapmak iki yüzlü siyasetin son örneğidir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version