Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li Taşdemir: HDP’nin gücünü kırarak nasıl iktidar olabiliriz hesapları yapılıyor

HDP'li Taşdemir: HDP'nin gücünü kırarak nasıl iktidar olabiliriz hesapları yapılıyor


– HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Artı TV’de Musa Özuğurlu ile Gün Başlıyor programında son olarak HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atılan şiddet uygulamaları ve Yargıtay Başsavcısı’nın Hazine yardımının bloke edilmesi taleplerini değerlendirdi.

“Aslında son dönemlerde yoğunlaşan bir saldırı konsepti değil 7 Haziran’dan itibaren ciddi sistematik sürdürdükleri bir saldırı konsepti var” diyen Taşdemir, HDP’ye siyasi soykırım uygulandığını dile getirdi. Taşdemir şöyle konuştu:

“Bir şekilde bizim siyaset yapma hakkımız 7 yıldır engelleniyor ama son dönemlerde hani farklı olarak açığa çıkan bir durum özellikle HDP’lli siyasetçilere, milletvekillerine, il eş başkanlarına, yöneticilerine yönelik bir fiziki saldırı konsepti devreye konuldu. Çok aleni bir şekilde daha önce Yüksekova’da bir milletvekilimiz hafif bir eksikle yönelik böyle bir saldırı gerçekleştirildi ve bu saldırıda ayağı kırıldı.”

‘BUNUNLA MESAJ VERİLİYOR’

“Ardından İstanbul’da, bir yıldır anneler adalet nöbetinde ve o gün basın açıklamasıyla sonuçlandırmayı düşünüyorlardı, burada çok ciddi bir müdahale gerçekleşti. 60, 70, 80 yaşındaki anneler yerde sürüklendi çok ciddi anlamda şiddete maruz kaldı bütün arkadaşlarımız. Yani tabii ki bu öyle refleksif, işte anlık o anın ve o ortamın sıcaklığından kaynaklı bir durum değil, aslında bu çok planlı, çok bilinçli yapılan bir hareket. Bununla mesajlar veriliyor, Kürtlere mesaj veriliyor, demokratik siyasete mesaj veriliyor, HDP’li siyasetçilere mesaj veriliyor. Bakın valiliğin açıklamasına, tokattan sonra ne söylüyor. Suçlayan ve bu eylemlerin devamının geleceğini aslında ifade eden söylem tutturmuş, böyle konuşuluyor. O açıdan da gerçekten çok vahim bir durum.

AKP’nin, MHP’nin kendi politik çıkarları doğrultusunda şekillendirdiği bu yönetim biçimine kim itiraz ederse, kim muhalefet ederse aynı uygulamaya maruz kalıyor. İşte en son İstanbul’da İmamoğlu’na verilen ceza, kayyım tehdidi… Bakın bunları 45 yıldır biz söylüyoruz, HDP’ye yapıldığı gibi size de yapılacak. Görüyoruz artık tüm bu hukuksuzluklar sadece bizimle sınırlı kalmıyor. Adım adım bütün ülkeyi maalesef kapsayacak şekilde bir siyaset biçimine dönüştürüyorlar.”

‘HESAPLAR SARAY’DA YAPILIYOR’

“Önümüzde bir seçim var, çok tarihi bir seçim, kritik bir seçim ve bu seçimde HDP’nin belirleyici bir noktada olduğunu herkes biliyor aslında. HDP’nin bu belirleyiciliğini ortada kaldırmaya çalışıyorlar, siyaseten bu denklemin dışında konumlandırmak istiyorlar. Bu 7 Haziran’dan beri aslında bu bir konsept olarak devreye konuldu. Fiili olarak kapatmaya çalıştılar ama başaramadılar. Şimdi başka bir konsepti, işte ekonomik olarak hesaplarına el koyma, bloke tutma önerisi getirildi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından. E şimdi büyük bir hukuksuzluk, şimdi HDP’nin 6 milyona yakın seçmeni var. Bu insanların vergilerini de alıyorsunuz ama bu insanların siyaset yapma kanallarını, siyaset yaptığı partiyi ekonomik olarak cezalandırarak engellemeye çalışıyorsunuz. Ortada bir gerekçe yok, bunun önerebilecek ortada somut hukuki hiçbir delil yok. Ekonomik olarak işte propagandasını yapmasını, çalışmasını yürütmesini engelleriz hesapları yapılıyor ve bu hesapların Saray’da yapıldığını, bütün detayların tartışıldığını, ne kadar güçten düşürebiliriz ne kadar zayıflatabilir… Biz acaba bu 2023 seçimlerinde HDP’nin gücünü kırarak nasıl iktidar olabiliriz hesaplarıdır. Ama masa başında yaptıkları hesapların halkta, sokakta bir karşılığı olmayacak. Bugüne kadar yaptıkları bütün bu planlar, bu hileler, bu operasyonları boşa çıktı bundan sonra da boşa çıkacak.” (HABER MERKEZİ)

ARTI TV CANLI YAYINI:

https://www.youtube.com/watch?v=xpoetRCJKqY

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version