Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li Habip Eksik, koltuk değnekleriyle Meclis kürsüsünde

HDP’li Habip Eksik, koltuk değnekleriyle Meclis kürsüsünde


Yüksekova’da 9 Ekim’de düzenlenmek istenen “Özgürlük Yürüyüşü” sırasında polis şiddetine maruz kalan ve bacağı kırılan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, 2023 bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda koltuk değneğiyle kürsüye çıktı.

Eksik, Meclis kürsüsünden maruz kaldığı şiddeti anlatarak “Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. Ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar, sonuna kadar mücadele edip, halkımızın hak ettiği eşit yurttaşlığı mutlaka sağlayacağız. Bize zulmü, işkenceyi, ölümü reva gören iktidarları mutlaka göndereceğiz. Saraylarında keyif çatan siyasetçileri, emin olun o keyiflerine, o sarayların anahtarın paspasın altına bırakıp gidecekleri günleri mutlaka getireceğiz” diye belirtti.

Halkın iradesiyle seçilen bir milletvekiline yönelik saldırının tüm milletvekillerine yapıldığını dile getiren Eksik, şunları söyledi: “Bugün Türkiye’de ‘ama o Kürt’, ‘ama onu Kürtler seçti’, ‘ama Sayın Öcalan için tecride karşı yürüdü’, ‘İmralı’da uygulanan hukuk dışı, insanlık dışı işkence yöntemi olan tecride karşı yürüdü’ diyecek bir anlayışın hakim olduğunu biliyorum. Asıl mücadele edeceğimiz noktanın bu anlayışı değiştirmek olduğunu biliyorum. Tecrit, sonlansın, barış görüşmeleri tekrar gerçekleştirilsin, Türk çocuklarının sıvasız evlerine bayraklar asılıp işgüzar siyasetçiler tarafından tabutları başında siyaset devşirilmesin, Kürt çocuklarının kemikleri annelerin PTT kargo ile gönderilmesin, Kürt babalarının kucaklarına çocuklarının kemikleri torbalarda verilmesin, inanın iki bacağımızın kesilmesine de razıyım. Yeter ki barış olsun, kardeşlik olsun, eşitlik olsun, yeter ki bu kan dursun, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın.” (MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version