Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’de başörtüsü teklifi için eğilim ‘hayır’ yönünde

HDP'de başörtüsü teklifi için eğilim 'hayır' yönünde


Seda TAŞKIN


ANKARA – AKP’nin başörtüsüne yönelik anayasal güvence sağlayan ve aile kurumunu düzenleyen anayasa değişikliği teklifine yönelik partiler tavırlarını netleştiriyor. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi teklife “evet” diyeceklerini duyururken, İYİ Parti’den “riskli konular olmakla birlikte genel eğilimimiz ‘evet’ yönünde” açıklaması geldi. CHP ise konuya ilişkin hukukçuların raporunu bekledikten sonra konuyu MYK’da gündemlerine alacak. Altılı Masa partilerin açıklamalarının ardından gözler HDP’nin tavrına çevrildi.

SEÇİM HAMLESİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Edindiğimiz bilgiye göre HDP, AKP’nin hazırladığı başörtüsü teklifini seçim hamlesi olarak değerlendiriyor. Geçmişten bu yana başörtüsü yasağına karşı çıktıklarını belirten partililer, özellikle 41. maddeyi işaret ederek, aileyi güçlendirme gerekçesi altında kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin geriye götüreceğini savunuyor.

‘DAHA KAPSAMLI BİR DÜZENLEME YAPILMALI’

’e konuşan bir parti yetkilisi, “temel hak ve özgürlükler referandum konusu yapılmamalı. Cumhurbaşkanı ilk günden beri 360 da 500 de olsa referanduma götüreceğiz diyordu. Biz eğer temel hak ve özgürlüklerle ilgili bir düzenleme yapılacaksa daha kapsamlı bir düzenleme yapılmalı diyoruz” açıklamasını yaptı.

Aynı yetkili parti içerisinde AKP’nin hazırladığı başörtüsü teklifine hayır diyeceği yönünde bir eğilim olduğunu ancak son kararın 17 Aralık’ta gerçekleşecek MYK toplantısında verileceğini söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version