Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP Adana’da mitinge hazırlanıyor: Tecrit en büyük engel


ADANA – PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin, demokrasi, barış ve ekonomik kalkınmanın önündeki en büyük engel olduğunu belirten HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, “Savaşa ve Yoksulluğa Hayır” şiarıyla düzenleyecekleri mitinge çağrı yaptı. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK), 17 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirdiği toplantıda, İmralı tecridi ve AKP-MHP’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgeleri ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarıyla sürdürdüğü savaşa karşı 24 Aralık’ta Adana’da, 25 Aralık’ta da Êlih’te miting düzenleme kararı alındı. HDP Adana İl Örgütü, “Savaşa ve Yoksulluğa Hayır” şiarıyla saat 14.00’te Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenecek mitinge hazırlanıyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün konuşmacı olarak katılacağı mitingde, sanatçılar Cevdet Bağca ve Hozan Mertal sahne alacak. 

 

Mitingin çalışmalarına dair konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, kentteki tüm halklara katılım çağrısında bulundu. 

 

‘HEP BİRLİKTE HAYKIRACAĞIZ’

 

Çalışmalar kapsamında mahalle çalışmalarına başladıklarını ve sokak sokak gezerek, halkı bilgilendirdiklerini söyleyen Karakış, Seyhan, Ceyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde bir araya geldikleri halka mitingin önemini vurguladıklarını söyledi. Miting için Adana Valiliği’ne başvuruda bulunduklarını kaydeden Karakış, “Yapacağımız mitingin tekniki hazırlıkları tamamlandı. Bu mitinge güçlü bir katılım olacağını düşünüyoruz. Binlerle bu mitingde buluşacağız. Hep birlikte ‘Savaşa ve Yoksulluğa Hayır’ diye haykıracağız. Mitingimizin içeriği; savaşa karşı barışı, tecride karşı adaleti, yoksulluğa karşı hakça bölüşümü, zorbalığa karşı özgürlüğü, sömürüye karşı emeğin hakkını, faşizme karşı demokrasi ve eşitliği haykıracağız” dedi.

 

‘TECRİT EN BÜYÜK ENGEL’

 

Ülkenin en önemli sorununun tecrit olduğunu dile getiren Karakış, şöyle dedi: “Tecrit,  neden kalkmalı? Bir kere her şeyden önce Sayın Öcalan Türkiye ve Ortadoğu’da düşünce, yaşam ve örgütlenme modeli babında bir realitedir. Tüm dünya muhalif ve entelektüel otoriteleri bu realiteyi kabul ediyor. Sayın Öcalan’ın düşüncelerinden yaşam ve örgütlenme modelinden feyz alıyor. Türkiye, Sayın Öcalan’a tecrit uygulayarak, esasında yüzyıllık politikasını sürdürmek istiyor. Nedir bu politika; böl, parçala, yok et. Yani imha ve inkar politikalarının bir şekilde devamıdır. Öcalan ise, düşünce ve perspektifiyle aslında bu süreci bir şekilde durdurmuştur. Yani Kürt halkı ve tüm ötekileri, dünya kamuoyunda meşru bir zemine oturtmuştur ve bir kabulü söz konusu olmuştur. Ancak tecrit devam edilerek, bu imha ve inkar süreci de bir şekilde devam ettirilmek isteniyor. Tecridin özünde inkar ve imhanın devamıdır. Rant ve savaş politikalarında ısrardır. Yokluk ve yoksulluktur. Tecrit devam ettiği sürece bu ülkede barış, huzur, ekonomik kalkınma olmaz. Demokratik bir düzen içinde tecridin, inkar ve politikalarının son bulması gerekiyor. Bu gerçekleşirse, Türkiye’de huzur ve güven ortamı sağlanmış olur. Ekonomik ve demokratik olarak da hızlı bir gelişim sürecine girmiş oluruz.” 

 

Karakış, 24 Aralık’ta alanda olup demokratik bir Türkiye için halaya duracaklarını belirterek, tüm yurttaşları mitinge davet etti. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version