Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatimoğulları: Yoksulluğa karşı mücadeleyi yükselteceğiz

Hatimoğulları: Yoksulluğa karşı mücadeleyi yükselteceğiz


ADANA – Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü’nün kongresinde konuşan HDP’li Tülay Hatimoğulları, “İktidar sadece demokrasiye değil, aşımıza, ekmeğimize de darbe vurdu. Bizler HDP olarak, tüm bileşenlerimizle birlikte açlığa ve yoksulluğa karşı mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

 

Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, 2’inci Olağanüstü İl Kongresi’ni, İnşaat Mühendisleri Odası’nda (İMO) gerçekleştirdi. Divan seçimi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan kongreye, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve kentteki siyasi parti ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

 

‘REJİMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’

 

Kongrede konuşan Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Asena, İstanbul Taksim’de ve Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan katliamların ileriki dönemin nasıl geçeceğinin göstergesi olduğunu belirterek “Bu sürecin içerisinde birlik olmaktan başka çare yok” mesajı verdi.  

 

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın önemine değinen Asena, ittifakın sadece seçim ittifakı değil, 3’üncü Yolu hayata geçirmenin yolu olduğunu dile getirdi. Asena, “Seçimlerin yaklaşıyor olması nedeniyle biz de seçime yoğunlaşıyoruz. Seçim sonrası ülkenin kaderini sadece Millet İttifakı’nın, ya da temenni etmiyorum ama kazanırsa Cumhur İttifakı’na bırakmama görevi Türkiye’deki devrimcilere, demokratlara yurtseverlere düşüyor” diye konuştu. Önce iktidarı değiştirerek Erdoğan’ı göndereceklerini belirten Asena, “Bu bizim başarımız olacak. İkincisi, rejimi değiştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı rejiminden kurtularak, demokratik bir rejime geçmemiz lazım. Ama yetmez sistemi değiştirmemiz lazım” şeklinde konuştu. 

 

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ’

 

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, önceliklerinin iktidarı gönderip bu rejimden kurtulmak olduğunu belirterek, “Faşizme karşı birleşik, demokratik mücadeleyi büyütmek ve bu rejimden bir an önce kurtulmak, akabinde de kurucu bir iradeyle başta Emek ve Özgürlük İttifakı ve bu ittifak etrafında bir arada olacak olan öznelerle bu ülkede demokrasiyi kurabilmenin yol ve yöntemlerini bulacağız” dedi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın tutuklanması ve 2’nci Paris katliamının Kuzey ve Doğu Suriye ile Federe Kurdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılardan bağımsız olmadığını aktaran Hatimoğulları, iktidarın politikalarına karşı mücadeleyi büyüteceklerini söyledi. Ülkedeki ekonomik krize de dikkat çeken Hatimoğulları, “Bu iktidar sadece demokrasiye değil, aşımıza, ekmeğimize de darbe vurdu. Bizler HDP olarak tüm bileşenlerimizle birlikte açlığa ve yoksulluğa karşı mücadelemizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmalar ardından yapılan seçim ile Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü’nün yeni yönetimi belirlendi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version