Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hastanede dehşet: 5 sağlık çalışanına taşla saldırıldı

Hastanede dehşet: 5 sağlık çalışanına taşla saldırıldı


Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların bir yenisi Gaziantep’te yaşandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi Dahiliye Polikliniği’ne giden bir hasta ve yakınları, serumun geç getirildiği iddiasıyla hastaneyi birbirine kattı. Sağlık personelleri ve güvenlik görevlilerinin yaralandığı olayda saldırganlardan biri kalp krizi geçirdi. Sağlık çalışanları tarafından ilk müdahalesi yapılan saldırgan gözetim altına alınırken olaylar nedeniyle emniyet güçleri hastanede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Olaylara karışan 4 saldırgan gözaltına alındı.

Olay şöyle gelişti: Midesinden rahatsızlık yaşayan N.B isimli kadın hasta, gittiği poliklinikte serum için hastanenin acil servisindeki müşahede odasına yönlendirildi. Ancak kendileriyle ilgilenilmediği ve serumun geciktiğini düşünen hasta, yanında bulunan babası ve 15 yaşlarında bir genç, bir bebek hastaya serum hazırlayan hemşire Z.B’ye saldırdı.

N.B. isimli kadın, çantasından çıkardığı bir taşı Tıbbi Sekreter M.A.’ya fırlatarak, tıbbi sekreterin gözlüğünü parçaladı. Müşahede odasında başlayan olay koridora sıçradı. Güvenlik görevlileri ve sağlık çalışanlarının araya girmesiyle hasta yakınları sakinleştirildi.

Hastaneden uzaklaşan saldırganlar ise bir süre sonra ellerinde sopalarla acil giriş kapısına gelerek, hastaneye çalışanlarına ve araya girmeye çalışan hasta yakınlarına saldırdı. Taşlı, sopalı saldırıda ise Radyoloji Teknikeri M.Ç., güvenlik görevlileri İ.T., M.İ. ise kafasına aldığı darbeler sonucu yaralandı. Yaralanan 5 sağlık çalışanı darp raporu almak üzere başka bir hastaneye kaldırıldı. Kavgayı ayırmak isteyen 2 hasta yakını da olaylarda yaralandı.

Sağlık personeline yumruklar savuran saldırgan N.B. ise olay esnasında yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirdi. Darp girişiminde bulunduğu sırada kalp krizi geçiren saldırgana ilk müdahale saldırdığı sağlık görevlileri tarafından yapıldı. H.B’nin duran kalbi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi Acil servis doktor ve hemşirelerinin müdahalesi ile yeniden çalıştı. Başka bir hastaneye kaldırılan H.B’nin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version