Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Güney Afrika’da tanker faciası: 8 ölü, onlarca yaralı

Güney Afrika’da tanker faciası: 8 ölü, onlarca yaralı


Türkmen Terzi / Johannesburg Tr724

Güney Afrika’nın ekonomi merkezi olan Gauteng eyaletindeki Boksburg’da bu sabah meydana gelen tanker patlamasında ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

Olayın gerçekleştiği bölgenin belediyesi olan Ekurhuleni’nin Acil Servisi sözcüsü Wiliam Ntladi, medyaya yaptığı açıklamada, yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Acil servis yetkililerinin Oliver Tambo Memorial Hastanesi’ne yakın olan Railway caddesinde yaralılara yardım ettikleri gözleniyor. Öte yandan, hastane yetkilileri Tambo Hastane’nin bir bölümünün patlama sonucu hasar gördüğünü, yaralıların ve diğer hastaların başka sağlık merkezlerine tahliyesinin gerektiğini ifade ettiler. Ntali de hastanenin çatısının hasar gördüğünü doğruladı.

Görgü tanıklarına göre, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) taşıyan kamyonun alçak bir köprünün altından geçerken tankerin üstünün köprüye çarpması sonucu gerçekleşti.

Güney Afrika’da korkunç patlama

Tanker faciasında ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, onlarca yaralı var

VPNsiz https://t.co/u7860SfCOe

https://t.co/yv9OloLAzJ pic.twitter.com/4pH3qUZL5r

— Tr724 (@Tr724) December 24, 2022

Ntali’de açıklamasında, “Anlaşılan o ki, bir akaryakıt tankeri metro köprüsünün altından geçerken orada sıkışıp kalmış ve sürtünmeden dolayı araç tutuşmuş” dedi. Cep telefonları kameralarına yansıyan dehşetli patlamada alevlerin çok büyük bir alana yayıldığı gözükürken, yangını söndürmek için Boksburg Merkez İtfaiyesi’nden altı itfaiyecinin olay yerine çağrıldığını söylendi.

Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği anda dev patlamanın gerçekleştiğini ifade eden Ntali, yangında bir itfaiye aracı ve iki motorlu aracın da kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

İtfaiyecilerin halen alevlerle boğuştuğunu ifade eden yetkililer, yangın söndürme görevlilerinin ateş alan iki evdeki yangını da söndürmek için çaba sarfettiklerini, şu anda ise patlamanın ardından başlayan yangının kontrol altına alındığını belirttiler.

Patlamada köprü tamamen yılıkırken, Ekuhurleni Belediye Meclisi Üyesi Simon Lapping, olay yerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Boksburg tanker patlaması gibi bir olayı daha önce hiç görmediğini, gaz taşıyan bir kamyonun alçak bir köprünün altından geçmek için böyle bir riski nasıl aldığı konusunda ciddi bir soruşturma yapılmalı.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version