Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Greta Thunberg’in sosyal medya fenomenine yanıtını iki milyon kişi beğendi

Greta Thunberg'in sosyal medya fenomenine yanıtını iki milyon kişi beğendi


Artı gerçek – Bu yıl Google’ın açıkladığı verilere göre ‘en çok aranan kişi’ olan kick boksçu Andrew Tate’in Twitter’da Greta Thunberg’le arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu. Cinsiyetçi, kadın düşmanı ve saldırgan sözleriyle bilinen ve bu sebeple çok sayıda sosyal medya platformundan yasaklanan Tate, Thunberg’i etiketleyerek paylaştığı bir tweette “E-posta adresini gönder, sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım” dedi.

Greta Thunberg ise Tate’e “Evet lütfen, aydınlat beni: küçü[email protected]” yanıtını verdi. Thunberg’in yanıtı kısa sürede 2 milyondan fazla kişi tarafından beğenildi.

‘TATE’İ BİTİRDİ’

Bazı kullanıcılar, Thunberg’in bu yanıtıyla ‘Tate’i bitirdiği’ şeklinde yorum yaparken, bazılarıysa Thunberg’in yılın tweetini attığını söyledi.

‘ELON MUSK AFFIYLA’ GERİ DÖNMÜŞTÜ

Tate’in Twitter hesabı, 2017’de sosyal medyada kadınların yaşadıkları cinsel istismar vakalarını ifşa etmesiyle gündeme gelen #MeToo (Ben de) hareketi sırasında yaptığı kadın düşmanı yorumlar nedeniyle dondurulmuştu.

Geçen ay Twitter’ın yeni CEO’su Elon Musk tarafından ilan edilen ‘genel afla’ Twitter’a geri dönen kick boksçu, hâlen Facebook, Instagram, TikTok ve Youtube’dan yasaklı durumda. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version