Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gelecek Partili Uçak: Kılıçdaroğlu’nun adaylığına dair sözlerim çarpıtıldı, ‘varsayalım’ dedim

Gelecek Partili Uçak: Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair sözlerim çarpıtıldı, 'varsayalım' dedim


Seda TAŞKIN


ANKARA – Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Bilgehan Uçak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Olmazsa olmaz bir şartı var” deyip başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğine ‘evet’ demesi gerektiğini belirttiği sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. ’e konuşan Uçak, “Ben orada Kemal Bey’in adaylığının bir ön koşulu var demedim, adaylık konuşurken varsayalım ki aday Kemal Bey dedim” diye konuştu.

Uçak, katıldığı bir programda başörtüsü teklifine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığının olmazsa olmaz bir şartı var. Erdoğan’ın başörtüsü için getirdiği anayasa değişikliğine CHP’nin “Evet” demesidir” ifadelerini kullanmıştı.

‘BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNİN KEMAL BEYİN ADAYLIĞI İLE HİÇBİR İLİŞKİSİ YOK’

Altılı Masa’nın adayını altı partinin genel başkanının belirleyeceğini söyleyen Uçak, katıldığı programda adaylık konusunun varsayım üzerinde konuşulduğunu söyledi. Uçak, “Başörtüsü teklifine “Evet” demekle Kemal beyin adaylığı arasında hiçbir ilişki yoktur. Sözlerim çarpıtıldı” ifadelerini kullandı. Uçak, başörtüsünü anayasal güvence konusunda getirilecek teklife evet denmesi gerektiğini düşündüğünü ve bu konuda partisinin de aynı fikirde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

‘KEMAL BEY’İN PARTİSİNİ İKNA EDECEĞİNİ UMUYORUM’

“Bu konuyu zaten Ahmet Davutoğlu katıldığı programlarda ifade etti. Bunun sebebi de diğer partiler buna muhtemelen evet diyecekler. Eğer CHP hayır derse, iktidar bunu alıp referanduma sokacak. Referanduma soktuğu durumda bu zaten geçecek. Yani geçmeme ihtimali olmayacak. Olmadığı gibi yüzde 75 ile yüzde 80’le geçecek. Seçimin zamanında yapılacağını varsayarsak, eğer referandum nisan ayına gelirse, seçime iki ay kala Cumhurbaşkanı Erdoğan inanılmaz bir rüzgarla seçime girer. Eğer seçim günü bir üçüncü sandık olarak koyarsa, o zaman da psikolojik olarak başörtüsüne anayasal güvenceye evet diyenler, Erdoğan’a oy verme ihtimalleri çok yükselir. Bu da şu an da bütün verilerde Altılı Masa’nın adayı önde olsa da seçimi çok büyük riske atabilecek bir gelişme. O yüzden başörtüsünü anayasal güvence metninin geçmesini çok önemsiyorum, parti olarak da önemsiyoruz ve bu konuda Kemal Beyin de partisini ikna edeceğini umuyorum.”

‘MUHALEFET MUTLAKA ALTERNATİF BİR METİN ÇIKARACAKTIR’

Hazırlanan metnin kusursuz olmadığını ve bir yönetmelik gibi mutlaka revize edilmesi gerektiğine dikkat çeken Uçak, “Örneğin ailenin bir kadın ve erkeğin birlikteliğiyle olduğunu söylüyorlar. Ancak bir kadın ve çocuğu düşünürsek onun aile olmadığı ortaya çıkıyor. Orada aile yerine evlilik derse bu tamam. Reşit erkek ve reşit kadın dersek çocuk evliliğini de engelleyebiliriz. Dolasıyla muhalefet mutlaka bir alternatif metin çıkaracaktır. Özü aynı olur ama çok daha iyi yazılmış bir metinle bu yasanın geçmesini ben Altılı Masa için çok kritik görüyorum” dedi.

‘HERKES EVET DİYECEK, REFERANDUMA GÖTÜRMENİN MANASI YOK’

Bu teklifin Meclis’te 400’ün üzerinde oyla kabul edilmesi durumunda referanduma ihtiyaç olmayacağını hatırlatan Uçak, buna rağmen Erdoğan’ın tasarıyı referanduma götürebileceğini söyledi. Böyle bir durumda muhalefetin elinde ciddi bir avantaj olacağını söyleyen Uçak, “Çünkü özellikle temel hak ve özgürlükler konusunda herkesin evet dediği bir şeyi referanduma götürmenin hiçbir manası yok. Bunu sokaklarda, meydanlarda muhalefet bangır bangır söyleyecektir. Ama eğer burada CHP kategorik olarak hayır derse, o zaman Altılı Masa’nın altılı karşısında bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu anayasa değişikliği teklifi zaten geçecek” diye konuştu.

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version