Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Tunç beraat etti


İSTANBUL- Maraş katliamı ile ilgili röportajı sanal medya hesabında paylaştığı gerekçesiyle yargılanan gazeteci Hayri Tunç, beraat etti.  

 

Maraş’ta 1978’de yaşanan katliamın tanıkları ve yakınları ile yapılan röportaj, sanal medya platformlarında paylaştığı haber ile yaptığı yorumlar nedeniyle yargılanan gazeteci Hayri Tunç’un duruşması görüldü. “Halkı kin ve nefrete sevk etmek” iddiasıyla 42’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Tunç ve avukatı Arzuhan Halis hazır bulundu. Söz verilen iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaasında Tunç’un katliama ilişkin yaptığı paylaşım, paylaştığı haber ve yaptığı yorumlar nedeniyle cezalandırılmasını istedi. 

 

Mütalaaya karşı söz alan Av. Halis ise, Tunç’un gazeteci olduğu ve paylaşımlarının bu bağlamda ele alınması gerektiğini belirterek, atılı suçun oluşmadığını söyledi. Söz verilen Tunç da, gazeteci olduğunu ifade ederek, suçlamayı reddetti. 

 

Verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Tunç’a yönelik atılı suçun unsurunun oluşmadığına belirterek, beraat kararı verdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version