Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Hayri Demir’e 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi

Gazeteci Hayri Demir’e 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi


Seda TAŞKIN


ANKARA – Gazeteci Hayri Demir’in, Suriye’nin kuzeyinde yaptığı gazetecilik faaliyeti nedeniyle “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gazeteci Demir mahkemeye katılmazken Avukatı Nuray Özdoğan savcılığın mütalaasına ilişkin savunma yaptı.

Avukat Özdoğan, iddianamede yer almayan suçlamalara mütalaada yer verilerek ceza istendiğini belirtti. Özdoğan, “Savcılık makamı iddianameyi aşarak mütalaa hazırlamış, Facebook paylaşımları internet sitesi paylaşımları iddianamede yok, ek iddianame de sunulmamış ancak mütalaada ceza isteniyor” dedi. Özdoğan, dosyada yer alan görüntü ve video kayıtlarının müvekkilinin gazetecilik yaparken çektiği görüntüler olduğunu ifade etti.

A HABER VE HÜRRİYET DE KULLANDI

Görüntülerin 2015 yılında A Haber ve Hürriyet tarafından kullanıldığına da dikkat çekerek, savcılığın mütalaasında DİHA’da çalışmış olmasının kaynaklı örgüte üye olmak olarak değerlendirilmesine tepki gösterdi. Özdoğan, “2015 yılında NTV ‘nin de benzer yayınlar yaptı, burada suç teşkil eden DİHA çalışanı olması mıdır?” diye sordu.

Avukat Özdoğan daha sonra Hayri Demir’in beraatini talep etti. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Demir, örgüt üyesi olmak suçundan beraat ederken, örgüt propagandası suçundan ise toplam 2 yıl 10 ay 21 gün hapis cezası verildi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version