Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Garo Paylan’a soralım; o polisler neden hapiste çürüyor?

Garo Paylan’a soralım; o polisler neden hapiste çürüyor?


İLKER DOĞAN | HABER YORUM  

Bir polis, hali hazırda bir partinin İstanbul İl Başkanı olan eski bir vekile kameralar önünde tokat atıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Valilik açıklamasında ise polis değil, tokat attığı Ferhat Encü suçlanıyor. Encü’nün polise hakaret ettiği ileri sürülüyor ki görüntülere göre böyle bir şey yok. Kaldı ki daha sonra polislerin çekilen görüntüleri silme telaşı da medyaya yansıdı. Encü suçlu idiyse, polisler neden görüntüleri silmek için uğraşıyordu?

Skandal tokat olayından bir gün sonra protesto gösterileri yapılıyor. Polisin tokat attığı Ferhat Encü’nün partisinin milletvekili Garo Paylan, önlerine barikat kuran polislere şöyle diyor: “Bak f.töcüler de böyle yaptı şimdi hapiste çürüyorlar, sen de çürüyeceksin!”

Garo Paylan’ın Cemaat mensuplarına yönelik benzer ‘nefret’ söylemleri daha önce de olmuştu; bu ilk değil… Paylan, iktidarın ağzıyla Hizmet Hareketi’ne yönelik soykırıma odun taşımakta hiç bir sakınca görmedi ve görmüyor.

Ermeni kimliğinden dolayı kendisi sürekli ‘ırkçı, nefret’ söylemlerine muhatap olan birinin, aynı şeyi başkalarına yapması ne kadar ironik! Rejimin ‘nefret’ dilini kullanarak ülkeye demokrasi ve hukuk getireceğini düşünüyor olmalı.

O POLİSLERİN SUÇU NE, NEDEN 7 YILDIR TUTSAKLAR?

Garo Paylan’ın ifadesiyle ‘hapiste çürüyen’ daha doğrusu ‘çürütülen’ polislerin kendilerini savunma imkanı yok. Bu nedenle onlar adına biz Garo Paylan’a birkaç soru soralım;

7 yılı aşkın süredir hapislerde çürüyen polislerin suçu neydi? 

O polisler 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapmasa ve kamunun/milletin hukukuna sahip çıkmasalardı bugün cezaevinde olurlar mıydı?

O polisler yolsuzluğu, rüşveti, kara para aklamayı görmezden gelselerdi bugün her biri bir yerde amirlik, müdürlük yapıyordu. Ancak onlar ne pahasına olursa olsun ‘görevlerini’ yaptı ve ‘hırsızları’ yakaladılar. Başlarına gelebilecekleri bile bile bunu yaptılar.

Tıpkı düşündükleri gibi oldu; ‘terörist’ olmakla suçlandı ve tutuklandılar. Aileleriyle tehdit edildi ancak yine de doğruyu söylemekten geri durmadılar. O polisler bu milletin hakkını korumak için bedel ödedi ve hala da ödüyor. Çoğu 7 yıldır tek kişilik hücrede, temel insan haklarından bile faydalanmalarına müsaade edilmiyor…

Garo Paylan, yolsuzlukların ortaya çıkması için ne yaptı bugüne kadar? Tweet mi attı? Hangi bedeli ödedi?

GARO PAYLAN’A GÖRE 17/25 ARALIK NE İFADE EDİYOR?

Garo Paylan, 17/25 Aralık’la ilgili ne düşünüyor mesela?

İktidar temsilcileri gibi hükümete yönelik bir darbe olduğunu mu düşünüyor? Eğer öyleyse neden iktidara destek açıklaması yapmadı hiç? Böyle düşünüyorsa çıksın ve iktidarın yolsuzluk yapmadığını, bakanlarının rüşvet almadığını, İranlı Zarrab’ın önüne yatmadıklarını söylesin…

Bu arada ayakkabı kutularındaki paraları da açıklasın bir zahmet!

Yok eğer 17/25 Aralık’ın yolsuzluk, rüşvet ve kara para operasyonu olduğunu düşünüyorsa o polislere neden hiç sahip çıkmadı? O polisleri, Cemaat’e mensup olduklarına inandığı için mi görmezden geldi ve geliyor? 

Hani herkes için adalet, herkes için hukuk isteyecektik; ne oldu?

O POLİSLERDEN HANGİSİ HDP’Lİ VEKİL TOKATLADI?

Garo Paylan, “F.töcü polisler de böyle yaptı.” diyor.

Ne yaptı o polisler? O insanlar görevdeyken hangi HDP’li vekile tokat attılar? Hangisinin otomobilinde kilolarca uyuşturucu ele geçirildi? Hangisi sizin parti yöneticinizin il binanıza girmesine bile engel oldu? Hangisi genç kızları ağına düşürüp fuhuş çetesi kurdu?

Karşısında soru soracak ya da itiraz edecek kimse yok. Bu yüzden rahat ve ağzına geleni söylüyor; iftira atmaktan, hakaret etmekten geri durmuyor.

GARO PAYLAN, HİZMET HAREKETİ’NE YÖNELİK SOYKIRIMDAN RAHATSIZ DEĞİL

Sözleri, onun bilinçaltını yansıtıyor aslında. Paylan, Hizmet Hareketi’ne yönelik soykırımdan zerre kadar rahatsız değil aksine yaşanan hukuksuzlukları, insan hakları ihlallerini onaylıyor. Bu konularda bugüne kadar ki ‘sessizliği’ de buna işaret ediyor.

Garo Paylan, Hizmet Hareketi’ne yönelik hangi soykırım uygulamasına karşı çıktı bugüne kadar? Hamile ve lohusa kadınların tutuklanmasına tepki gösterdi mi? Askeri öğrencilerin müebbet hapis cezası almasına ne tepki verdi? Hukuksuz KHK’larla insanların işinden edilmesine, ekmeğiyle oynanmasına karşı ne yaptı?

İspatlayamam; ancak Garo Paylan’ın (tıpkı bazı CHP’liler gibi) kapalı kapılar ardında Cemaat’in ‘kökünün kazınması için’ iktidara destek ve hatta cesaret verdiğini söyleyebilirim. Zira Hizmet Hareketi söz konusu olduğunda demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi kavramların tamamı rafa kaldırılabilir Türkiye’de…

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version