Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FTX’in eski CEO’su 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı

FTX'in eski CEO'su 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı


– Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biriyken iflas eden FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in sekiz farklı dolandırıcılık suçlamasından New York’ta yargılandığı davanın ilk duruşması dün görüldü. 30 yaşındaki eski milyarder, 250 milyon dolar (yaklaşık 4 milyar 750 milyon Türk Lirası) kefaletle serbest bırakılarak ev hapsine alındı.

‘EĞER KAÇARSAN NELER OLACAĞINI ANLIYOR MUSUN?’

Kaliforniya’nın Palo Alto şehrinde bulunan ailesinin evinde elektronik kelepçeyle ev hapsine girecek olan Sam Bankman-Fried’in pasaportuna da el konuldu. Duruşma sırasında sadece bir kez konuşan Bankman-Fried, Yargıç Gabriel Gorenstein’in ev hapsindeyken firar etmesi hâlinde oluşacak sonuçları anlayıp anlamadığını sorması üzerine “Evet, anlıyorum” dedi.

Bankman-Fired’ın bir sonraki mahkemesi 3 Ocak 2023’te görülecek.

ORTAĞI VE ESKİ ÇALIŞANI ALEYHİNDE TANIKLIK YAPACAK

FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve Alameda Resarch’ün CEO’su Caroline Ellison kumpas kurmak ve dolandırıcılık gibi suçlardan çarşamba günü suçlu bulunmuştu. Mahkemeyle işbirliği yapmayı kabul eden iki ismin, Sam Bankman-Fried’a karşı tanıklık yapması bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ABD’YE İADE EDİLMİŞTİ

Dünyanın en büyük kritpo para borsası Binance’in, FTX’i satın almaktan vazgeçmesinin ardından kullanıcılar piyasadan paralarını çekmeye çalışınca likidite sıkıntısı ortaya çıkmış, bir süre sonra FTX iflas başvurunda bulunmuştu.

Son olarak Bahamalar’da tutuklanan Bankman-Fried hakkında SEC de müşterilerin varlıklarının kötüye kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek amacıyla soruşturma başlatmıştı. Bahamalar ve ABD hükümeti arasında yapılan anlaşmayla çarşamba gecesi ABD’ye iade edilen Sam Bankman-Fried’a isnat edilen suçlar sabit görülürse ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version