Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’da Dünya Kupası sırasında 14 yaşındaki çocuğu ezen zanlı gözaltına alındı

Fransa'da Dünya Kupası sırasında 14 yaşındaki çocuğu ezen zanlı gözaltına alındı


Fransa’da Dünya Kupası sırasında yarı finalde Fransa’nın Fas’ı yenmesinin ardından yapılan kutlamalar sırasında 14 yaşındaki Faslı çocuğu aracıyla ezerek ölümüne yol açan zanlı gözaltına alındı.

Olay Montpellier kentinde 14 Aralık’ta yaşanmıştı. Fransa bayrağı dalgalandırılan bir aracın sürücüsü kentin yoksul bölgelerinden birinden geçerken etrafı Faslı gençlerle çevrilmiş ve tepki çekmişti. Hızla aracını döndürüp eylemcilerin üzerine süren sürücü 14 yaşındaki Eymen adlı Faslı çocuğu ezerek ölümüne yol açmıştı.

Fransız savcılar sürücünün salı günü Perpignan kenti yakınlarında gözaltına alındığını açıkladı. Olayın ardından sürücünün aracı bölgede terk edilmiş olarak bulunmuş, Eymen adlı Faslı çocuk ise yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Fransız basınına konuşan görgü tanıkları sürücünün aynı mahalleden birisi olduğunu ve Faslı taraftarlarla dalga geçmek için olay yerine geldiğini de öne sürmüştü.

Fransa’nın galibiyetinin ardından başkent Paris’te iki takımın tarafları arasında çatışma ve arbede de yaşanmış, Paris ve yakın çevresinde çıkan olaylarda 115 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Fransa’da yaklaşık 1 buçuk milyon Faslı azınlık yaşıyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version